90 bin şehit için 90 adet dilek balonunu gökyüzüne bıraktı

Kars'ta yapılacak olan off-road yarışlarına katılacak sporcular, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan 90 bin şehit için 90 adet dilek balonunu gökyüzüne bıraktı.

Sarıkamış ilçesinde Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 27 Ocak Pazar günü yapılacak ''Eksi 36 Off-Road Oyunları'' için yurt içi ve yurt dışından gelen off-road sporcuları, kayak merkezinde kamp kurdu.

Sporcular kamp kurdukları alanda Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen 90 bin Mehmetçik anısına havai fişek gösterisi yaparak, ardından 90 adet dilek balonunu havaya uçurdu. Şehitler için tutulan dileklerle uçurulan balonlar, Sarıkamış semalarında güzel görüntü oluşturdu.

Off-Road Direktörü, Organizasyon Koordinatörü Murat Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Şehitleri'ni anma ve kış off-roadı yapmak için iki gündür çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Şehitlerin anısına dilek balonlarını gökyüzüne bıraktıklarını ifade eden Karahan, ''Bu akşam şehitleri anma adına 90 adet balon yakıp, onlara saygı duruşunda bulunduk. Yarın sabahta yarışlarımız başlayacak. Şehitlerimizi yad ediyoruz. Yani off-road yarışı, off-road oyunlarından ziyade bir sosyal sorumluluk projesi bu oyun'' diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk

Kaynak: AA