İstanbul Avrasya Maratonu Yeniden Altın Kategori'de

İstanbul Avrasya Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından dünyanın en iyi maratonlarına verilen Altın Kategori (Gold Label) nişanesine layık görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin yaptığı açıklamasında, “Vodafone İstanbul Maratonu 35. yılında da Altın koşulacak” dedi.

2008-2011 yılları arasında Gümüş Kategori'de (Silver Label) yer alan İstanbul Avrasya Maratonu, 33. Maraton'da gösterilen başarılı organizasyon sonucunda, 2012 yılı için Altın Kategori'de koşmaya hak kazandı. Bu yıl IAAF'ın kategori unvanlarını veren yetkili ismi Sean Wallace Jones'un da organizasyonu baştan sona izleyerek değerlendirdiği, organizasyonun ardından IAAF Başvuru Formu doldurularak yapılan resmi başvurunun ardından, İstanbul Avrasya Maratonu yeniden 'Altın Kategori'ye kabul edildi. Dünyanın en iyi maratonlarına verilen ‘Gold Label’ unvanı, bu yıl ikinci kez İstanbul Avrasya Maratonu'na verildi.

Böylelikle İstanbul Avrasya Maratonu dünyanın en iyi maratonları arasına adının bir kez daha yazdırmış oldu. ALTIN KATEGORİ Yıl içerisinde koşulan yarışlar, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından sınıflandırılır. Yarışmalar Altın, Gümüş, Bronz olmak üzere 3 kategoriye ayrılır. Bu kategoriler de kendi içerisinde maraton (42,195 km), yarı maraton (21,100 km), 10 km ve 5 km gibi diğer klasik koşu mesafeleri olarak kategorilere ayrılırlar ve IAAF tarafından belirlenen kriterler neticesinde en iyi yarışlar Altın Kategori'de yer alırlar.

Altın Kategori’de yer alan maratonlar ise şöyle: “Boston, New York, Şikago, Londra, Berlin, Tokyo, Paris, Prag, Frankfurt, Pekin, Fukuoka, Xiamen, Dubai, Roma, Viyana, Seul, Mumbai, Turin, Singapur.”

Kaynak: İHA