Edirnespor Bigaspor’u Konuk Ediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi (TKB2L) C Grubu’nda mücadele eden Edirnespor Kadın Basketbol Takımı ligin 15. haftasında Mimar Sinan Spor Salonu’nda Bigaspor’u ağırlayacak.

Ligin ilk yarı maçında deplasmanda rakibi Bigaspor’u 94-48 mağlup eden Edirne temsilcisi geçtiğimiz hafta zorlu Antakya deplasmanında da ligin güçlü ekiplerinden Homend Şirince’yi zorlu bir mücadele sonunda 87-78 yenerek zirve yarışındaki yerini korumuştu. Edirnespor’un bu haftaki rakibi Bigaspor grupta 10 mağlubiyet 4 galibiyetle 8. Sırada yer alıyor.Sezona 1. Lig hedefiyle başlayan ve bu yoldaki mücadelesini sürdüren Edirnespor TKB2L C Grubu’nda, lider Çankaya Üniversitesi’nin ardından 12 galibiyet 2 mağlubiyet 26 puanla ikinci sırada yer alıyor. Edirnespor 700 sayı ile grubun en az sayı yiyen takımı. Attığı 1177 sayı ile de Çankaya Üniversitesi’nin ardından en fazla sayı üreten ikinci takım.Edirnespor’da en fazla sayı yapan oyuncu 17,7 ortalamayla Nihan Demirkol. Takımın asist lideri ise 5,7 asist ortalamasıyla Halime Uykan. Ribaunt ve blok liderliği ise Gamze Karataş’ta. Karataş 7,0 ribaunt ve 1,8 blok ortalamasıyla oynuyor. Bigaspor maçı öncesi Edirnespor’da sakat ya da eksik oyuncu bulunmuyor.Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda bugün akşam yapılacak antrenman sonrası Edirnespor’lu oyuncular ve teknik heyete Leman Kültür tarafından akşam yemeği verilecek. Bigaspor maçı öncesi maçla ilgili bir açıklama yapan Edirnespor yönetim kurulu üyesi ve Öztürk Mimarlık sahibi Mustafa Öztürk Edirneli basketbolseverleri 26 Ocak Cumartesi günü oynanacak olan maça davet ederek, “Geçtiğimiz hafta zorlu Antakya deplasmanında güçlü rakibimiz Hommend Şirince’yi yenerek birinci lig hedefimizde yol almaya devam ettik. Her maçımızı ciddiye alarak grubumuzu lider ya da ikinci sırada bitirmeyi sonra da 6’şarlı grupların ilk iki sırasında yer alarak Final-6’ya kalmak istiyoruz." dedi.

Bu yüzden oynayacakları her maçın takımın motivasyonu ve performansını bir üst seviyeye yükseltmesi için büyük önem taşıdığını ifade eden Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:"Bu süreçte Edirneli basketbolseverlere de önemli görev düşüyor. Edirne’nin basketbola büyük bir ilgi gösterdiğini biliyoruz. Şimdi bu ilgi ve alakanın şehrimizin kadın basketbol takımına da büyüyerek gösterilmesi gerekiyor. Takımımıza verilecek olan taraftar desteğinin büyüklüğü oyuncularımız ve teknik heyetimiz üzerinde pozitif bir etki yapacaktır. Bu yüzden evimizde oynadığımız son Niğde Türk Telekom maçından daha fazla taraftarımızı Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonu’nda görmek istiyoruz. Özellikle lider Çankaya Üniversitesi ile 9 veya 10 Şubat tarihinde Edirne’de oynayacağımız maçta tüm tribünlerin dolu olacağını ümit ediyoruz. Şehrimizin birinci ligde bir takımının daha olması için hep beraber el ele kenetlenmemiz gerekiyor. Bunu başarabileceğimizi bir kez daha gösterelim. Kulübümüze maddi manevi katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyor ve perilerimize başarılar diliyorum.”