21 Yaş Altı Erkek Milli Takımı En Üst Lige Yükseldi

Türkiye 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, Avrupa Salon Hokey Şampiyonası 2. lig müsabakalarında ikinci olarak en üst lige yükselmeyi başardı.

Milli takım, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen Avrupa Salon Hokey Şampiyonası 2. lig müsabakalarında, ikinci sırayı alarak, Avrupa'nın en iyi 8 ülkesi arasında 2015 yılında düzenlenecek şampiyonada mücadele etme şansını yakaladı.

Türk Milli Takımı, Danimarka, Slovakya, Portekiz, Galler, Macaristan ve Slovenya'nın katıldığı şampiyonada tek yenilgisini 3-1'lik skorla Portekiz'e karşı aldı. Türkiye, Slovakya'yı 3-2, Slovenya'yı 15-2, Macaristan'ı 4-1, Danimarka'yı ise 11-0 mağlup etti.

Grupta sadece Galler ile 6-6 berabere kalan hokey milli takımı, 13 puanla, tüm maçlarını kazanan Portekiz'in ardından 2'nci sırayı aldı.

Federasyon Başkanı Sadık Karakan, yaptığı açıklamada, başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Hak ettiğimiz kategoride yer almaktan mutluyuz. Amacımız bu kategoride kalıcı olup, daha büyük başarılara imza atmak. Olimpiyat yolunda aldığımız bu başarılar bizi daha da motive ediyor. Başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım'' diye konuştu.

Karakan, 21 yaş grubundaki erkek milli takımının, Avrupa Federasyonu'nun en üst ligine yükseldiğini hatırlatarak, ''Bunun üstü yok. Milli takımımız Avrupa'nın en güçlü 8 ülkesinden birisi oldu. Bu hokey tarihinde bir ilk. Bu da hokeyin geliştiğini gösteriyor'' değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA