'futbol Şehitleri' Düzenlenen Geniş Katılımlı Programla Anıldı

Samsunspor takımında 24 yıl önce deplasman maçına giderken yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenler, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle ilk defa geniş kapsamlı anıldı.

İlkadım ilçesi Kadıfekale Mahallesi’nde, kazada hayatını kaybeden futbolcu Mete Adanır’ın adını taşıyan kapalı spor salonunda gerçekleştirilen, “Futbol Şehitlerini Unutmayacağız, Unutturmayacağız” adlı geceye, il protokolünün yanı sıra ünlü spor yazarları da katıldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kulüp adına görev yapanlara, bu uğurda mücadele edenlere yaptıkları nedeniyle vefa borcunu ödemenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Kazada hayatını kaybeden Mete Adanır’ın adının spor tesislerine verilmesinin çok yerinde ve anlamlı olduğunu vurgulayan Aksoy, İlkadım Belediyesi’ne, yaptıklarından dolayı teşekkür etti. Büyükşehir olmak için ekonomi, siyaset ve sporun güçlü olması gerektiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da Samsunspor’u ve onun ruhu için kazada hayatını kaybedenleri unutturmayacaklarını belirtti.

İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen gecenin kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar ise barkovizyondan kazada hayatını kaybeden arkadaşlarını gördüğünde, o tarihe gittiğini, bu sebeple konuşamayacak durumda olduğunu kaydetti.

Geceye onur konuğu olarak katılan ünlü spor yazarlarından Ömer Üründül ise kazanın meydana geldiği senenin, iş adamlığı kimliğini bırakıp yazar olarak mesleğe başlamasının birinci yılına denk geldiğini belirtti.

Duygulu anların yaşandığı gecede en anlamlı konuşmayı Spor Yazarı Ümit Aktan yaptı. Dünyanın en zor program formatının, acı üzerine konuşmak olduğunu söyleyen Aktan, “1989’dan sonra bu topraklarda hep gözyaşı fışkırdı. Artık geçen zamanla birlikte bu olay acı bir tebessüme dönüştü. Emin Kar ve arkadaşları 7 dönüm arazi üzerinde basmadık yer bırakmazlardı. Şimdi o futbolculardan şehit olanlar şimdi 2 metre karelik çim alana hapsoldular. Onların kaybı üzerine söylenecek çok şeyler var. Acıyı daha fazla pekiştirmeden o olayın Samsunspor’a bir sezon değil 10 sene kaybettirdiğini, bir futbol şehrinin futbola ne kadar uzak kaldığını ve bugün hala kendini toparlamaya çalışıyorsa, o günlerin izi nedeniyle bunu yaşadığını bir kez daha anladım bugün. Ama unutmuştunuz, hatırlıyorsunuz bundan sonra unutmayacaksınız ve unutturmayacaksınız. Biz de Alex’i Sneijder’i bir yana bırakıp, biraz daha bu konulara kendi çapımızda yer, zaman, söz ve kalem ayırmaya dikkat edeceğiz. Ama biz azınlığız, elimizden bu kadarı geliyor. Ama ne olur sizden tek isteğim merdivenden düşenlerin halinden en iyi anlayan, o günleri yaşayan Kulüp Başkanı Emin Kar’a sahip çıkıp, ardında dimdik durun.” dedi.

Konuşmaların ardından, Hüseyin Aksoy, Ömer Üründül ve Ümit Aktan’a, Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, plaket ve forma hediye etti .