Orduspor-mersin İdmanyurdu Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında İçel İdmanyurdu’nu sahasında ağırlayan Orduspor, rakibi ile 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, maçın ilk yarısını Orduspor’a geldiği günden beri oynanan en kötü ilk yarı olarak değerlendirdi.

Cuper, futbolcuların motivasyon olarak düşüşte olduklarını belirterek şöyle konuştu: “İlk yarı da gördüğüm şey oyuncularda istedikleri şekilde paslaşamıyorlardı. Orduspor’a geldiğimden beri en kötü oynanan ilk yarıydı. İkinci yarıda bazı şeyleri daha iyi yapmaya başladık. Kanatlardan oynamaya başladık paslar ile gelişmeye başladık ama berabere kaldık. Oyuncular şuanda motivasyon olarak düşüşteler. O yüzden bu konuyu çözebilmek gerekiyor. Devam etmek zorundayız.” İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak ise, kendi açılarından iki ayaklı bir maç olduğunu ifade ederek, “Bu maç bizim açımızdan iki ayaklı bir maç oldu. İlk yarı özellik çok dengeli konsantresi yüksek, maç koordinesi oturmuş ne yaptığını iyi bilen ekibimiz vardı. Önde geçtik. Rakibe de çok ciddi pozisyon vermedik. İkinci yarıda çok farklı bir oyun oldu. Orduspor çok risk etti. Atak oynadı. Biz o arada biraz telaşlandık ve önde top tutamadık. Ayağa pas yapıp ayakta top tutabilseydik. Galibiyet ile buradan dönebilirdik” diye konuştu.

Orduspor’un golünü atan Şamil Cinaz, “1 puanla yetinmek durumundayız” diyerek, “Maalesef ilk yarı gereksiz bir gol yiyerek 1-0 geriye düştük. İkinci yarıda tek kale oynadık. Pozisyonlar bulduk. Maalesef sonlara doğru benim bir pozisyonumla gole ulaştık. 1 puan ile yetinmek durumundayız” şeklinde konuştu

Ordusporlu futbolcu David Barral ise, “İlk ayrıda onlar çok iyi oynadı. İkinci yarıda biz daha iyi oynadık. Aslında sonuca bakarsanız 1-1’lik sonuç iki tarafında hak ettiği bir sonuçtur. Tabii ki kazanmak isterdik” ifadelerini kullandı.

İçel İdmanyurdu futbolcusu Burhan Eşer, ilk yarı kendilerinin ikinci yarı Orduspor’un üstün oynadığını kaydederek, “Ordu’ya gerçekten üç puan için gelmiştik. İlk yarıda istediklerimizi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. İlk yarıda maçı koparacağımız pozisyonlar yakaladık. Ama 1-0’dan sonra 2’inci golü atamadık. İkinci yarıda rakibimiz bizden daha istekli ve baskılı oynadı üzgünüz” ifadelerini kullandı.

İçel İdmanyurdu oyuncusu Nurullah Kaya, “Hocanın söylediği gibi iki ayaklı maç oynadık. İlk yarıda bizim üstünlüğümüz vardı. İkinci yarıda Orduspor’un üstünlüğü vardı. Üç puan ile ayrılmamız bize büyük avantaj sağlayacaktı. Alt sıralardan kurtulmak ve Orduspor’u alt sıralara çekme anlamında. Beraberlikle ayrılmakta bizim için önemli bir sonuçtu” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA