Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya Minderden Kopamıyor

Türk spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran 2 olimpiyat, 3 dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu elde ederek kırılması güç bir rekora imza atan Hamza Yerlikaya, federasyon başkanlığına gelmesinin hemen ardından kolları sıvadı.

Minderdeki başarıları ve asrın güreşçisi unvanını bileğinin hakkıyla elde eden çiçeği burnunda Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, oluşturduğu çalışma planı ile adeta yeniden minderlere döndü. Güreş yaptığı yıllarda 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa şampiyonluğu kazanarak Türk spor tarihinde bir ilke imza atan Hamza Yerlikaya, çiçeği burnunda federasyon başkanı olarak iddialı konuşuyor.17 yaşında dünya şampiyonu olarak FILA tarihinde de bir ilke imza atan ve bundan dolayı da “asrın güreşçisi” unvanını elde eden Hamza Yerlikaya, federasyon başkanı olarak ilk defa milli takım kampını ziyaret ederek, milli takım sporcularıyla kıran kırana bir idman yaptı.

İstanbul İçelli Ahmet Kamp ve Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren milli takım kampını her fırsatta ziyaret eden Yerlikaya, hem sporculara moral veriyor hem de mayo giyerek önce basketbol ardından ise minderde eski takım arkadaşlarıyla kıyasıya antrenmanlar yapıyor.

Grekoromen Milli Takım teknik ekibini oluşturan Hakkı Başar, Muttalip Yerlikaya, Serkan Özden, Bünyamin Emik ve Tekin Çağlar’dan kampla ilgili bilgiler alan Hamza Yerlikaya, yeni bir heyecan ve ruhla işe başladıklarını ve bundan sonra aynı anlayışla yollarına devam edeceklerini belirterek, Türk güreşinin problemlerini çok iyi bildiklerini söyledi.

GELECEK AYDINLIK 62 kişilik geniş bir kadroyla milli takım kampı açmalarının gerekçesini açıklayan Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, “Ustalarla birlikte yeni gençlerimizle hedef; Rio Olimpiyatları. Disiplinli ve bilimsel çalışmalarla bu kadro 4 yıl sonrasında Türk güreşini yeniden ayağa kaldıracak kadrodur. Sporcularımızın başarılı olması için biz yönetim olarak elimizden gelini ardına koymayacağız. Yeniden eski ve parlak günlerimize en kısa sürede döneceğiz.” yorumunda bulundu. En son yapılan Londra Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp başta olmak üzere Selçuk Çebi, Cenk İldem, Vasıf Arzumanov, Fatih Üçüncü, Mustafa Sağlam, Atilla Güzel, Refik Ayvazoğlu, Şeref Tüfenk’in yanı sıra Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceye girerek madalya kazanan Süleyman Demirci, Togahan Karataş, Ahmet Uçar, Şerif Kılıç, Enes Başar, Fatih Cengiz, Yunus Emre Başar, Doğan Göktaş, Barış Güngör, Hasan Berk Kılıç, İsmail Koçaslan, Metehan Başar, Engin Dağlı, Bayram Nigar, Emre Muayan, Ali Nail Arslan’a minderde nasıl hareket etmeleri konusunda kısa bir bilgi veren Yerlikaya daha sonra teknik ekiple basketbol maçı yaptı.

Daha sonra Bünyamin Emik ve Teknik Çağlar’dan oluşan takımıyla Muttalip Yerlikaya, Serdan Özden, Ata Karataş ekibini basketbolda yenen başkan, ödül olarak ortaya konulan baklavayı kazandı. Başkan Yerlikaya, genç güreşçi İsmail Koçaslan’a çırpma tekniğini gösterirken diğer güreşçiler de bir federasyon başkanının kendileriyle bu kadar yakından ilgilenmesinin sevincini yaşadıklarını söylediler.