Yalova'da Basketbol Heyecanı Devam Ediyor

Yalova'da 2012-2013 okul sporları müsabakalarında heyecan, Yıldız Kız-Erkek Basketbol müsabakaları start aldı.

Yalova Atatürk Spor Salonu'nda oynanan mücadeleler nefesleri keserken, 2 müsabaka hükmen mağlubiyet ile bitti. Bu yıl ki turnuvada kızlar da 5 takım, erkeklerde ise 8 takım Yalova şampiyonu olabilmek için mücadele ediyor. Şampiyona 10 Ocak Perşembe günü son gün müsabakaları ile sona erecek. Yıldız Kızlar Basketbol turnuvasında tek grupta 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Firuzan Kınal Ortaokulu, Tavşanlı Şehitlik Ortaokulu, Müfettiş Hamdi Girgin Ortaokulu ve Kocadere Ortaokulu bulunuyor. Erkeklerde ise 4’erli 2 grup halinde müsabakalar yapılacak. Gruplarında ilk iki sırada yer alan ekipler, final grubuna kalarak aralarında ki karşılaşmalara göre şampiyon belirlenecek. Erkekler A Grubunda 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Rahmi Tokay Ortaokulu, Özel Yüce Bilgili Ortaokulu ve Firuzan Kınal Ortaokulu yer alıyor. B Grubunda ise, Atatürk Ortaokulu, Kocadere Ortaokulu, Özel Yalova Koleji ve Özel Bahçeşehir Koleji bulunuyor. Kızlarda ilk gün müsabakalarında Firuzan Kınal Ortaokulu ile Tavşanlı Şehitlik Ortaokulu karşı karşıya geldi. Sayı olarak kısır geçen mücadeleyi Firuzan Kınal Ortaokulu 28-14 kazanarak turnuvaya iyi başlangıç yapmış oldu.

Günün diğer müsabakalarında Erkekler A Grubu'nda 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Firuzan Kınal Ortaokulu karşı karşıya geldi. Rakibine büyük üstünlük kuran 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu parkeden 118-15’lik galibiyet ile grup müsabakalarına başladı.

A Grubu'nda ki diğer müsabakada Rahmi Tokay Orta Okulu’nun parkeye çıkmamasından dolayı Özel Yüce Bilgili Orta Okulu 20-0 hükmen galip sayıldı. B Grubu müsabakalarında ise Atatürk Ortaokulu ile Özel Bahçeşehir Koleji kozlarını paylaşırken mücadeleyi 65 sayı farkla 91-26 kazanan taraf Atatürk Ortaokulu oldu. B grubunun 2. maçında ise Kocadere Ortaokulu’nun salona çıkmamasından dolayı Özel Yalova Koleji karşılaşmayı 20-0 hükmen kazandı .

Kaynak: İHA