Muş’ta Köy Çocukları Da Artık Spor Yapabilecek

Muş’ta spor sahası bulunmayan 8 köy okulu ile 2 yatılı bölge okuluna semt sahası yapıldı.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ‘Köy Çocukları da Spor Yapsın’ projesi kapmasında merkeze Kızılağaç, Karaağaçlı, Yücetepe, Soğucak, Çöğürlü, Yaygın, Kıyık ortaokulları ile Namık Kemal ve Merkez Kız Yatılı Bölge Okullarına semt sahası yapıldı.

Semt sahalarının açılışı Vali Yardımcısı Fatih Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Milli Eğitim Müdür yardımcılarının katılımı ile yapılırken, öğrencilere spor malzemeleri de dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, herhangi bir sportif tesisi bulunmayan 10 köy okuluna semt sahası yaptıklarını söyleyerek “Bu okullarımıza devam eden toplam 4 bin 930 öğrencimiz bu sahalardan faydalanacak. Ayrıca diğer köylülerin de sportif aktivite yapmalarına imkân sağlanarak, insanlar arası ilişkiler geliştirildi. Okullarımız köylerimizde birer spor merkezi haline getirilerek öğretmen, öğrenci ve veli diyalogunu geliştirmesi sağlandı. Bu proje ile öğrencilerimiz zararlı alışkanlıklardan uzak tutularak, öğrencilerimizin spor yapmaları ve daha sağlıklı olmalarına katkıda bulunuldu. Bu proje kapsamında okullarımızda Beden Eğitimi öğretmenlerimiz tarafından 80 saatlik basketbol kursu verildi.

Ayrıca bu proje kapsamında okullarımızda toplamda; 15’er adet futbol ve basketbol topu, 10’ar adet voleybol ve hentbol topu ile 60’ar adet eşofman takımı, forma takımı ve çorap alınarak öğrencilerimize hediye edilmiş ve öğrenciler sportif etkinliklere teşvik edilmişlerdir” dedi.

Kaynak: İHA