Rıza Çalımbay, Hem Hakemlere Hem Oyuncusuna Kızdı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hem ligde hem de kupada mücadele ettikleri için performanslarında bir düşüş olduğunu belirtti.

Çalımbay, Kasımpaşa’dan teklif aldığını açıklayan oyuncusu Kamil Grosicki’ye kızarken, hakemleri de eleştirdi.

Rıza Çalımbay, kendi sahalarında Gaziantepspor ile 0–0 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, kupa ve ligi bir arada götürdükleri için ister istemez tempolarında bir düşüş olduğunu ancak bunları en kısa sürede atlatacaklarını ifade etti.

Çalımbay, yaptıkları hatalardan birinin de transferlerin geç gelmesi olduğunu belirtti.

"GİTMEK İSTEYENİ TUTMAYIZ"

Kamil Grosicki’nin Kasımpaşa’dan teklif aldığını söylemesine kızan Çalımbay, “Gitmek isteyen arkadaşımız her zaman gidebilir. Hiç problem değil, onun yerine her zaman birini alabiliriz ama nasıl biz gidip kulüplerden oyuncu almak için bizden para istiyorlarsa biz de aynı şekilde belli bir maliyetini getirdikten sonra gidebilir. Zaten gitmek isteyen bir oyuncuyu burada tutmamız bizim içinde iyi bir şey değil. Ama Kamil’in sizlerle bunu paylaşması en kötü şeylerden bir tanesi, hiçbir oyuncuya yakışmaz. Ben açık söyleyeyim; 'devre arasında gidebilirsin' dedim, hiç problem yok. Sivas’ta durmak istemeyen adamı tutmayız. Yönetimle konuşur karar verilir." dedi.

Transferle ilgili olarak ise Çalımbay, Galatasaray'dan Sercan’ı kiraladıkları Sercan'ın Sivas’a çok faydasının olacağını belirtti.

Ancak oyuncudan birden bire bir şey beklemenin yanlış olduğunu ifade eden Çalımbay, bir ve iki oyuncu daha almak istediklerini söyledi.

"TEKNİK ADAMLARLA İLGİLİ KARARLAR BİZE DE SORULMALI"Hakemlerin maçlarda yanlış kararlar aldığına işaret eden Çalımbay, federasyonun hakemlere itiraz konusunda teknik direktörlerle ilgili düzenleme getirdiği ancak bu düzenlemeyi yaparken kendilerine de sorulması gerektiğini kaydetti.

Bu konuda çok üzüldüğünü, teknik direktör arkadaşlarına da kızdığını kaydeden Çalımbay, “Bizim hakkımızda alınan kararda bizim hiçbir şey yapmamamız her şeye boyun eğmemiz yanlış bir şeydi. Türk futbolu adına bir şey yapılacaksa bizlerin de orada olması gerekiyordu. Çünkü bu gemide hepimiz varız. Türk futbolunun kalkınması için çalışıyoruz ama alınan kararlarda bulunmamız üzücü." diye konuştu.

Sivasspor Kaptanı Uğur Kavuk ise kazanmaları halinde yukarılar için avantaj yakalayacaklarını ancak kaybettiklerini belirterek, kupa maçıyla beraber deplasmandaki İçel maçını alarak galibiyet serisi yakalamayı istediklerini dile getirdi.Kamil Grosicki ise Kasımpaşa’dan transfer teklifi geldiğini doğrulayarak, bunun için önce kulüpler arasında anlaşılması gerektiğini söyledi.

Grosicki, son zamanlarda oyununda bir ağırlaşma olduğunu, gitme vaktinin gelip gelmediğini zamanla göreceklerini ifade etti.

Sivasspor'un Galatasaray'dan yeni transferi Sercan Yıldırım ise oyuna 2. yarı girdiğini alışma sürecinde olduğunu belirterek, bir iki maça hazır olacağına ve Sivas’ı iyi yerlere taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

KARAMAN: İLK YARI DAHA İYİYDİKGaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise özellikle ilk yarıda takım savunmasını iyi yapıp hücum ataklarına iyi çıktıklarını belirterek, ilk 45 dakikanın kendileri açısından daha pozitif olduğunu söyledi.

Karaman şöyle devam etti: "İkinci yarı 60. dakikadan sonra rakibimizin hamle gücünün bize oranla daha yüksek olması, şunda takımın yaş ortalaması 22, A2’den aldığımız genç oyuncularımız var. Tabiî ki kadro darlığından dolayı 2. yarı istediğimizi yapmakta zorlandık. Oyun içerisinde taktik anlamda bir değişiklik yapıp rakibin gücünü kırmaya çalıştık. Çünkü ikinci yarı Sivasspor üzerimize biraz daha fazla gelmeye başladı.

Ama genel olarak baktığınız zaman 90 dakikanın sonucunun, iki takım için de haklı olduğunu düşünüyorum. Rıza Hoca'ya ve Sivasspor'a başarılar dilerim." Gaziantepsporlu Bekir ve Tufan da çok eksik bir kadroyla Sivas'a geldiklerini, çok iyi oynayamadıklarını ancak müthiş bir mücadele örneği gösterdiklerini belirtti.

Kırmızı-siyahlı oyuncular ligin 2. yarısında alınan her puanın kendileri için altın değerinde olduğunu ifade etti.