Bursaspor-kayserispor Maçının Ardından

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında sahasında ağırladığı Kayserispor’u 2-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Yardımcı Antrenörü Mutlu Topçu, “Lider Galatasaray’ın kaybettiği puandan sonra bu maçın önemi arttı. Bu takım altı günde 3 maç yaptı. Takım futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum. Çok önemli bir galibiyet. Kayserispor’a bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. 1-0’dan 2-1 öne geçmek beni tatmin etti. Bugün her şey yolundaydı. Gollerde yeterli çoğunluğa sahibiz. Buraya gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Gelmeyen taraftarlarımızı bekliyoruz. Biz onlarla şampiyon olduk. Bizim takımımız çok güçlü bir takım ama taraftar desteği ile daha güçlü olacağız” şeklinde konuştu.

Tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Öztürk, “Ligin ilk yarısında hesapta olmayan puanlar kaybetmiştik. Yoğun maç trafiği geçiyoruz. İyi bir mücadele oldu. Önemli olan kazanmaktı. İnşallah bu başlangıç olacak. Takım taraftarla ayakta durur. Gelmeyenlerde burada desteklerse bu hedefte daha emin adımlarla yürürüz” dedi.

“BURSASPOR’U DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ”

Genç oyuncu Musa Çağıran ise, “Takım arkadaşlarımı kutluyorum. İlk yarıda daha çok pozisyon bulduk. Şanssız bir gol yedik. Maçı bırakmadık. Ligin ilk yarısında hesabımızda olmayan puanlar kaybettik. İnşallah bunları ikinci yarı kaybetmeyip Bursaspor’u daha iyi yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, “Maçtan önce çok önemli maç olduğunu söylemiştik. İkinci yarı iyi başlamak istedik. Defansif anlamda beceriksizliklerimizden kalemizde gol gördük. Ofsayttan iki gol verilmedi. Genel hatlarıyla iyi oynamaya çalıştık ama maalesef kendi hatalarımızla yediğimiz gollerle mağlup olduk” dedi.

Kayserispor’un tek golünü kaydeden Bobo, “Bursa deplasmanının çok zor geçeceğini biliyorduk. Golle başladık. İlk yarıda yaptığımız basit top kaybı ile gol yeme hastalığımız devam ediyor. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. İkinci yarıda kalecinin beni düşürdüğü pozisyon kırmızı kartlıktı ama hakem sarı kart verdi. Çalışmamız gereken çok şey var. Tehlike bölgesinin içindeyiz” dedi.

Kayserisporlu Malik Fathi, “Daha fazla futbol zekasını ortaya koymamız gerekiyor. Bursa’ya karşı oynuyorsunuz. İlk golü atıyorsunuz. Bu avantajı kullanabilmemiz gerekiyordu ama kullanamadık. 1-0 deplasmanda öne geçiyorsunuz. Bunu korumamız gerekiyordu. Çok fazla becerikli değildik. Önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA