Beşiktaş Liderlik Fırsatını Değerlendiremedi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak liderlik fırsatını tepti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, elde ettikleri tempoyu lige verilen aradan dolayı devam ettirmenin zor olduğunu belirterek, “Uzun bir ara varsa tempoyu, ritmi yakalamak ve oyuncuları konsantre etmek zor. Bölüm bölüm iyi oynadık. Bölüm bölüm iyi pozisyonlar bulduk. Bölüm bölümse konsantrasyonu kaybettik. 2-1 öne geçtik. Sonrasında şans faktörü ortaya çıktı. Sivok'un sırtına çarpan top gol olmasa farklı şeyler konuşur olurduk” dedi.

Takım olarak özelliklerinden uzaklaştıklarında sıkıntı yaşadıklarına dikkati çeken tecrübeli teknik adam, “Geliştirmemiz gereken konular var. Önümüzdeki maçlara daha dirençli hazırlanıp kazanmaya devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonradan oyuna giren Fernandes ve Uğur Boral'ın performanslarıyla ilgili soruyu ise Aybaba, “Bazen istedikleriniz olmuyor. Futbolda bunlar oluyor. Bu oyuncularımız tekrar deneyerek çalışmaya devam edecek” şeklinde yanıtladı.

Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran'ın, ikinci yarıdaki ilk iki maçın transfer için ışık vereceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Samet Aybaba, “Maç maç bakıyoruz. Genel stratejimiz var. Kısa, orta ve uzun vadeli transfer politikamız bulunuyor. Bu konuda çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Kapalı tribünün yine boş kalmasıyla ilgili olarak ise Aybaba, “Talebimizi başkanımıza ilettik. Onlar bir çalışma yaptılar” derken, taraftarların takım 2-1 öndeyken şampiyonluk tezahüratı yapması hakkında ise “İnsanlar şampiyonluk ister. Beşiktaş büyük bir takım. Mazisine bakarak şampiyonluk istenmesi doğaldır. Bu, takımı olumsuz yönde etkilemez” ifadelerini kullandı.

Samet Aybaba, Galatasaray ile gelecek hafta oynayacakları derbi maçıyla ilgili olarak, “Galatasaray derbisi bu maç kadar önemli. Bugün kazansaydık lider olacaktık. Galatasaray maçı da liderlik için fırsat olacak. Derbi maçı zor bir maç. Yarından sonra çalışmaya başlayıp analizlerimizi yapacağız. Gelecek hafta kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, karşılaşmanın hakemini eleştirerek, “Berabere kaldığımız için üzgünüz. Galibiyeti hak etmiştik. Talihsiz iki gol yedik. İlk yediğimiz golde hakem faul verebilirdi. Almeida'ya faul yapıldı. İkinci golde ise top Doka'nın eline çarptı” diye konuştu.

Genç oyuncu Emre Özkan ise ligin ilk yarısını galibiyetle bitirdiklerini ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında bu seriyi sürdürmek için sahaya çıktıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Devre arasında çok çalıştık. İkinci yarıya üç puanla başlamak istiyorduk. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanıp derbiye moralli hazırlanmak istiyorduk. Şanssız bir günümüzdü. Bugün başaramadık.” Performansıyla ilgili soruyu ise genç oyuncu, “Rakip karşısında sıkıntı yaşamadım. Tabii ki sürekli oynayan bir takımın içinde maç eksiği olarak sahaya çıkıyorsun. Ancak bunu hissetmedim. Oynaya oynaya iyi olacağım” diye yanıtladı .

Kaynak: İHA