Beşiktaş-istanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, futbolcularını göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutlayarak, “Beşiktaş'ın kendi sahasında agresif ve baskılı bir oyun ortaya koyduğunu biliyorduk. Biz de buna karşılık verdik. Taktik disiplinden uzaklaştığımız zamanlarda bocaladık. Hücum çıkışlarında tercihlerimiz doğru olsaydı, istediklerimizi yapmış olacaktık. Deplasmanda alınan bir puan bizim için önemliydi” dedi.

Uzun bir aradan sonra yeniden forma giyen Doka'nın sakatlığıyla ilgili soru üzerine Korkmaz, “Doka'nın ben geldiğimden itibaren bileğinde problem vardı. Geçmişti ama Antalya kampında yeniden nüksetti. Fiziksel olarak belli bir yere getirmeye çalıştık. Sakatlığın tekrarlanması beni de üzdü. Kendisi bu takım için çok önemli. Hücum gücünün önemli bir parçası. Umarım önemli bir şeyi yoktur” şeklinde konuştu.

Korkmaz, geldiği günden itibaren takım olarak gelişme kaydettiklerini belirterek, “Taktiksel olarak doğru işler yapıyoruz. Durumumuz her geçen gün iyiye gidiyor. Bazı şeyleri doğru yaparak sonuca gitmeyi istiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat, iki takımın da iyi mücadele ettiğini kaydederek, “Mücadeleler hem izleyenlere keyif hem de sahadaki bizlere yorgunluk veriyor. İyi bir mücadele oldu. Sahada iyi şeyler yapıp izleyenlere güzel mücadeleler izletmek Türk futbolu için iyi. Güzel mücadele oldu. İki takım da 'maç bizim hakkımızdı' diyemez. İlk yarıdaki performansımıza göre iyi yoldayız. Geçmişte yaptığımız hatalardan ders alarak ileriye bakıyoruz. Bu 1 puanı Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçında pekiştirmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Can, antrenmanlarda çalıştıkları pozisyonların karşılığını aldıklarını aktararak, “Holmen'in attığı gol, daha önce antrenmanda çalıştığımız bir pozisyon. Bunların gol olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

Zeki Korkmaz ise izleyenlere güzel bir futbol izlettirdiklerini düşündüğünü belirterek, maçın iki takım adına da ortada geçtiğini aktardı. Beşiktaş'ın maç öncesinde lider olma şansı bulunduğunu hatırlatan Zeki, “Bu durum rakibimizin üzerinde baskı oluşturacaktı. Bunu avantaja çevirmek için elimizden geleni yaptık. 2-1 geriye düştük ama maçı bırakmadık. Birçok kişi Beşiktaş'ın kadro derinliğinin olmadığından bahsediyor ama bence sahada mücadele eden takım her zaman başarılı olur” değerlendirmesinde bulundu .

Kaynak: İHA