Beşiktaş'ta büyük risk!

stanbul Belediye maçında sakat sakat oynaması gündemde olan Fernandes ve kart sınırındaki Almeida, Hilbert ve Sivok, Galatasaray derbisi öncesi Beşiktaş’ı tedirgin ediyor.

AMK Gazetesi'nin haberine göre, Beşiktaş 'ta artık tüm gözler İstanbul Büşükşehir Belediyespor ile oynanacak maça çevrildi. Sezonun ilk devresini iyi futbol ve beklentilerin aksine zirve ortağı olarak tamamlayan siyah-beyazlılar adına 17 haftalık final maçlarının ilk adımı yarın İBB karşısında atılacak. Ancak Beşiktaş taraftarlarını asıl düşündüren 19. haftadaki Galatasaray derbisi. Samet Aybaba ve ekibi, sezon başından bu yana olduğu gibi şimdi de 'en zor maçın en yakındaki maç ' görüşünde. Bu yüzden sağlık ekibine fazla mesai yaptıran Aybaba, sakatlığı sonrası güç toplamaya çalışan Fernandes 'i de bu maçta denemek istiyor.

Ya döner dönmez sakatlanırsa!
Akıllara ise son dönemde sakatlıktan döner dönmez sakatlanan Ersan Gülüm, ismail Köybaşı gibi isimler geliyor. Taraftarlar, “Ya Fernandes de döner dönmez sakatlanırsa” korkusunu yaşıyor. Bunun yanında zorlu İBB maçı öncesi sarı kart sınırındaki isimler de akılları kurcalıyor. Sivok, Almeida, Hilbert, Veli Kavlak ve Uğur Boral; İBB maçına sarı kart sınırında hazırlanıyor.

Alternatifleri yok!
Sakatlığı süren Veli, İBB maçında oynayamayacak. Gökhan Süzen 'in transferiyle artık Uğur 'un da alternatifi var. Ancak ilk devreyi 9 gol 6 asist ile tamamlayan Kartal 'ın 1 numaralı hücum silahı Almeida, ilk yarıda 17 maçın 16 'sında 90 dakika forma giyen alternatifsiz Hilbert ile üst üste birçok sakatlığın yaşandığı savunmanın bel kemiği Sivok, Kartal 'ın olmazsa olmazları. Bu üç ismin, İBB karşısında yapacakları küçücük hatalar bile Beşiktaş 'a çok pahalıya mal olabilir. Yani siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisi arifesinde, büyük riskler taşıyan kritik bir 90 dakika geçirecek.