Beşiktaş sonunu getiremedi

THY Euroleague Top 16 F Grubu'nda Regal Barcelona, İstanbul'da Beşiktaş'ı 73-59 mağlup etti. Beşiktaş bu sonuçla grupta henüz galibiyetle tanışamadı.

Turkish Airlines Euroleague'in grup aşamasında beklentileri karşılayan ancak Top 16'da çıktığı ilk üç maçtan mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, ligin en önemli şampiyonluk adaylarından Barcelona'yı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk etti.

Beşiktaş karşılaşmaya Curtis Jerrrells - Muratcan Güler - Patrick Christopher - Damir Markota ve Cemal Nalga ilk beşiyle çıkarken Barcelona'da koç Xavi Pascual, Juan Carlos Navarro'nun yokluğunda Victor Sada - Pete Mickael - Joe Ingles - CJ Wallace - Ante Tomic beşlisini parkeye sürdü.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine, iki takımın da etkili savunmaları damga vurdu. Sezon başından beri istatistik anlamında Avrupa'nın en sert savunma yapan ekibi konumundaki Barcelona'ya karşı Beşiktaş, ilk beş dakikada sadece dört sayı üretebilirken rakibine de eşit sayı izni tanıdı ve taraflar 04.59'daki televizyon molasına 4-4 eşitlikle gitti. Televizyon molası dönüşünde de takımların aynı hüviyeti devam ederken Ante Tomic'le etkili olan Barcelona ilk periyodu 15-10 önde kapattı.

İkinci periyotta oyuna ortak olmayı sürdüren Beşiktaş, temponun biraz da artmasıyla beraber daha fazla skor bulmaya başladı. Siyah-beyazlılar adına özellikle Gasper Vidmar dominant bir çeyrek performansı ortaya koyarken Barcelona, Sarunas Jasikevicius'un sorumluluk almasıyla ilk yarıyı 34-32 önde geçti.

Üçüncü çeyrekte de takımlar birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramazken ilk yarıya oranla daha fazla faul çizgisine giden Barcelona, bu alanda Beşiktaş'a karşı fark yaratarak skordaki üstünlüğünü korudu. Katalan ekibinde Pete Mickael penetreleriyle takımının önde kalmasında başrolü üstlenirken üçüncü çeyreği üç sayı farkla 51-48 Barcelona önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda, Beşiktaş'a ilk beş dakika boyunca sayı izni tanımayarak savunmasıyla öne çıkan Barcelona, pota altında da Ante Tomic'i etkili kullandı ve bu önemli karşılaşmadan 73-59'luk galibiyetle ayrıldı.

Barcelona bu sonuçla THY Euroleague Top 16 F Grubu'nda dört maç sonunda üç galibiyete ulaştı. Beşiktaş ise dört maçta sıfır galibiyetle son sıralarda kaldı.