Futbol Dünyasından Birand İçin Başsağlığı Mesajları

Bu akşam hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand için TFF ve Süper Lig kulüpleri başsağlığı mesajları yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajında, “Kanal D Haber Grup Başkanı, Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Sportif A.Ş. Denetim Komitesi üyesi, televizyon ve gazeteciliğin duayen ismi Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Ali Birand'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

Galatasaray Kulübü’nün internet sitesinin giriş sayfası siyaha büründü. Mehmet Ali Birand’ı kaybettik başlığı ile yayınlanan başsağlığı mesajında, “Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve Galatasaray Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi üyesi Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türk basın tarihinde unutulmaz yerini yaşarken alan Mehmet Ali Birand pek çok gazetede ve televizyon kanalında uzun yıllar çalışmış, büyük beğeni toplayan Galatasaray'ın 100. yıl belgeselleri, 32. Gün gibi birçok başarılı işe imza atmıştı. Merhuma Tanrı'dan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadeleri kullandı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de Birand’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle internet sitelerinden başsağlığı mesajı yayınladılar.

Öte yandan merhumun cenazesi, 19 Ocak Cumartesi günü, öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii'nden kaldırılıp Anadolu Hisarı'ndaki aile mezarlığına defnedilecek .

Kaynak: İHA