Ünal Aysal'dan Fatih Terim ve Sneijder Açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, son haftalarda medyada yer alan Fatih Terim ile aralarında sorun olduğu ve ünlü futbolcu Sneijder'in transferi konusunda açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulubü'nün geçen hafta içinde yapılması gerekirken elverişsiz hava şartları nedeniyle bu haftaya ertelenen Ocak Ayı Divan Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Üyelerin yaptığı konuşmaların ardından kürsüye çıkan Başkan Ünal Aysal, kendisine yöneltilen eleştirileri cevapladı.Milano'ya geçen günlerde yapılan ziyaretin bir oyuncu transferi için yapılan seyahat olmadığını açıklayan Başkan Ünal Aysal, "Bu daha önceden Milano'daki Inter ve Milan kulüpleri ile planlanan bir öğle yemeğiydi. Onlarla fikir alışverişinde bulunup altyapı projelerini öğrenmekti. Ay Sonunda da bu defa Almanya'ya gideceğim. Onların da alt yapısını inceleyeceğim." dedi.

FATİH TERİM İLE YAŞANAN SORUN VE SNEİJDER'İN TRANSFER KONUSU

Ünal Aysal, Son günlerde medyada Fatih Terim ile aralarında sorun olduğu şeklindeki haberler içinde şunları kaydetti:

"Fatih hocamızla, Galatasaray başkanı olarak benim herhangi bir sürtüşmem olmadı. Bugün de yok. Fatih hocamızla ben sürekli temas halindeyim. Basının söylentileri, Fatih Terim'le bizi çok sık bir arada görmediklerinden kaynaklanıyor. Geçen günlerdeki televizyon konuşmasında söylediklerim sadece Fatih Terim'e yönelik değildi. Tüm profesyonel çalışanlarımıza yönelik bir konuşmaydı. Televizyonda anlattıklarımdan farklı anlamlar çıktıysa, bunlar tamamen yanlış."

Her müssesede bulunan emir komuta zincirin, sağlam tutmak istediklerini kaydeden Başkan, "Biz bu emir komuta zincirini sağlam tutmazsak hiçbir şekilde başarıya ulaşamayız. Burada benim herkese saygım var ama herkesinde bana saygısı olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

FATİH TERİM YARARLI BİR ELEMAN

Galatasasray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Galatasaray'a yararlı bir eleman olduğu vurgusunu yapan Başkan, sözlerini şöyle sürrdürdü:"Fatih hocamızla aramızın iyi olduğunu söyleyerek geçiştirmek istemiyorum, Fatih hocanın camiamıza Son derece yararlı ve faydalı bir eleman olduğunu da tekrar teyit etmek istiyorum. Ben bir yönetici olarak, kulübümüze yararlı bir elemanın arkasından hareket yaparsam, kendi ayağıma kurşun sıkmış olurum."Başkan Ünal Aysal, Sneijder'in transferi konusunda da kürsüden üyelere şu mesajları iletti:"Sneijder'in maliyeti 5.5 milyon Euro değil daha altında bir tranfser faliyeti. Yine Inter 15 milyon Euro'ya aldığı bir oyuncuyu 7.5 milyon Euro karşlığında ön protokol yaptık. Şimdi ikinci kısım oyuncu ile ilgili. Biz oyuncuya teklifimizi verdik o kendi hesabını yapıyor."Başkan bugün bir gazetede yer alan "Sneijder'i de alırım oynatacak hocayı da" başlıklı haberin gerçekle ilgisinin olmadığının altını çizdi.Ünal Aysal, menajer Bruno Heiderscheid'nin Sneijder tranfseri ile alakasının olmadığını vurguladı. Başkan, göreve geldikleri 18 ayda bu kadarını yapabildiklerini, başarılı sayılıp sayılmayacaklarını da camianının takdirine bıraktığını kaydetti.

Ünal Aysal, yönetim olarak önceliklerinin borçları ödemek olduğunu ve yatırımların önümüzdeki dönem tamamemen yapılmasının lazım olduğunu sözlerine ekledi.