Kocaman: Maçı Çevirme Reaksiyonu Gelecek Adına Umut Verdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta maçında Bursaspor'u 3-2 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "En çok önem verdiğimiz deplasman kayıplarını sona erdirmekti, gelecek adına umutluyum." dedi.

Kocaman, şu değerlendirmeyi yaptı: "Şubat yanı sonuna kadar milli maçı sayarsak 14 karşılaşma gözüküyor. Maç trafiğinin yoğun olduğu bir dönem. Grup maçları ile başladık. İlk maçımızı kazanmıştık. İkinci maçı da kazandık. Bugün ki maçta, eğer yapabilirsek gruptan çıkmayı çok istiyoruz. Ama eğer Bursaspor'u içerde de mağlup edebilirsek bunu başarmış olacaktık. Bu düşüncelerimizi oyuncularımızla paylaştık. Maça da iyi başladık. Golü bulmak rahatlatıcı oldu. Ondan sonra da bu arayışlarımızı devam ettirdik. Ama maçın ortalarından itibaren, pas trafiğimizdeki dengesizliğimiz, topu tutamamamız Bursaspor'u bizim sahamıza getirdi. Dengeli ilk yarı oldu. Bursaspor biraz daha oyunu tutmaya çalıştı. İkinci yarı daha baskılı bir Bursaspor bekliyorduk. Tam oyunu tutacağımız anda arka arkaya goller geldi. Bu anlamda rakibimizin morali de yükseldi. Hamlelerimiz maçı kurtarmaya yönelikti. İkinci gol şok etkisi yaptı bizde. Bizim en çok ihtiyaç duyacağımız, deplasman kayıplarımızı sona erdirmekti. Bu anlamda gelecek adına çok mutluyum. Maçı çevirme reaksiyonu gelecek adına umut verdi bana."

Genç Salih'in gelişimi konusunda, "Çok olumlu görünüyor. Şuanda doğruları ile yanlışları bir arada gidiyor. Gelecek adına çok şeyler yapacak gibi görünüyor. Umutluyum." diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam'ın oyundan atılması ve hakemin oyuna ilave ettiği zaman konusunda ise Kocaman, şunları söyledi: "Sadece Ertuğrul Hocanın sahadan çıkması 2 dakika sürmüştü. Yenilseydik itiraz ederdim. Bir standardın oluşması güven verici olacaktır.

"SELÇUK: TARAFTARIMIZA UMUT VERMEK İSTİYORDUK

Selçuk İnan ise şunları ifade etti: "Bursaspor zor takımlardan bir tanesi. Oyunun genelinde istediğimize yakın oynadık. Yağmur da bizi etkiledi. İkinci yarı biraz daha iyi oynadık. Zaman zaman hatalar oldu ama istekli oyuncumuz bizi mutlu etti. 2-1 geriye düşüp maçı çevirmek takım adına pozitifti. İlk yarı bittiğinde taraftarımızda biraz umutsuzluk vardı. Onlara bu umudu vermek istiyorduk. Bu umudu bugün biraz olsun gösterdik diye düşünüyorum. Kupa maçları çok iyi geçti. İnşallah ligde de böyle devam ederiz. Ligde iyi değiliz ama diğer iki kulvar çok iyi gidiyoruz. Avrupa'da da çok iyi kura çektik. Biraz daha iyi olmamız gereken yer lig."

GÖKHAN: KALEYİ GÖRÜNCE KENDİMİ TUTAMIYORUM

Gökhan Gönül ise 10 günlük kamp döneminin yorucu geçtiğini hatırlatarak, "Bugün güzel maç oldu, zevkliydi. Saha içinde zevk alarak oynadığım bir maçtı. Öne geçtik, sonra 2-1 yenik düştük ama vazgeçmedik ve kazandık. Rakip kaleye gol atmak güzel ama kendi kalemize atmak çok kötü. Her halde kaleyi görünce kendime engel olamıyorum. Bizim kale yada başka bir kale fark etmiyor. Şaka bir yana bu maç 90 dakika daha oynansaydı yine zevk alarak oynardım. Çünkü çok zevkliydi. Bizim amacımız lige hazırlanmaktı. Çünkü bir söz vermiştik. Bu sözümüzü tutmak için de elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.