Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u Ziyaret Etti

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti.

Vali Şahabettin Harput'un 'Fenerbahçe mi şampiyon olsa sevinirdin, yoksa Bursa şampiyon olursa mı daha çok sevinirdin, Beşiktaş olamadı nasıl olsa' diye sorusuna Başkan Fikret Orman, 'Vallahi hak eden kimse onun kazanmasını istiyorum' şeklinde karşılık verdi.

Bursa’da bulunan Beşiktaş Başkan Fikret Orman, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyareti esnasında dikkat çekici mesajlar verdi. İki kentin arasında ki husumetin bitmesini isteyen Orman, Beşiktaş’ın 110 yaşına girdiğini belirterek, “1903 kuruluş yıldönümü. Osmanlı imparatorluğundan ülkemize kalan diğer iki rakibimizde olduğu gibi en önemli kurumlardan bir tanesi Beşiktaş. Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bir camia.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları faaliyetlerle hem örnek hem de Türk sporuna katkıda bulunmak istediklerini anlatan Orman, “Bursa’da bizim sevdiğimiz bir il, çok eski dostluklarımız, arkadaşlıklarımız var. Bursa’da yaşayan binlerce on binlerce Beşiktaş taraftarı var. Bu senelerdir anlamsız bir yere gelen taraftarlar arasında ki husumetin de artık kalkması gerektiğini, bu görüntülerin spora yakışmadığı, sporu yöneten kişilerin de artık risk alıp taraftar popüleritesini değil, gerçek bir spor adamı gibi davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde onun için gerekli adımı atmak istedik, elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz.” dedi.

Sahada rekabetin olması gerektiğini ve bu çirkin görüntülerin ortadan kalkması gerektiğini anlatan Orman, bunun da ülke, şehir ve kulüplerin imajına zarar verdiğini söyledi.

Bunun için iyi niyetli açıklamalarda da bulunduklarını anlatan Başkan Orman, ardından Vali Harput’a üzerinde Şahabettin Harput yazan 16 numaralı forma hediye etti. “REKABET SAHADA KALMALI Vali Şahabettin Harput da, Beşiktaş’ın bir asırdır Türk futboluna hizmet ettiğini belirterek, “Özellikle son dönemde sayın başkanla beraber Beşiktaş kulübünün zor mali şartlara rağmen çok başarılı bir ligi götürüyor. Kendi başarılarının daha da başarılı olmasını diliyoruz. Çünkü takımlarımızın başarıları ülkemizin başarısı demektir. Onun için yapılan her güzel çalışmayı bir destekliyoruz. “ dedi.

Başkan Fikret Orman’ın beyanlarını çok önemli olduğunun altını çizen Harput, “Bütün Türkiye kulüpleri birbirinin kardeşidir, Spor müsabakaları kardeşler araksında yapılan müsabakalardır. Elbette müsabakalar sırasında sertlikle kırgınlıklar olur ama o orada biter, ondan sonra kardeşler arasında ki ilişkiler kardeşane devam eder. Biz Beşiktaş ile Bursaspor arasında ki ilişkilerin de öyle olmasını istiyoruz. Burada en büyük görev hiç şüphesiz kulüp başkanlarına düşüyor.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bursa’nın Anadolu’yu temsil ettiği için şampiyonluğunun herkesi mutlu ettiğinin altını çizen Vali Şahabettin Harput, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a “Size bir soru açıkça Fenerbahçe mi şampiyon olsa sevinirdin, yoksa Bursa şampiyon olursa mı daha çok sevinirdin, Beşiktaş olamadı nasıl olsa” diye sordu. Bunun üzerine Başkan Fikret Orman’da, “Vallahi hak eden kimse onun kazanmasını istiyorum” şeklinde karşılık verdi .

Kaynak: İHA