Bal Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup’ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor, 3. lige yükselmenin hesaplarını yapıyor.

Başkan Vekili Mehmethan Akan, hedeflerinin her yıl bir üst lige çıkmak olduğunu ve bu yılın sonunda 3. Lig’e çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Ligin ikinci yarısına Antalya’nın Belek bölgesinde kamp yaparak hazırlanan Yeni Diyarbakırspor, liderle olan 5 puanlık farkı kapatarak şampiyon olmanın hesaplarını yapıyor. Devre arasında Kayapınar Belediyespor’dan Ahmet Kurt, Abdullah Çelen ve Barış Turan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan Ramazan Kaya ve Hamit Kılıç, Sur Belediyespor’dan Sait Kösem ve Nijeryalı Stephen Oruzi’yi transfer ederek kadrolarını güçlendirdiklerini belirten Yeşil-Kırmızılı kulübün Başkan Vekili Mehmet Akan, gelecek için iddialı konuştu.

Kulübün hiçbir maddi sorunu olmadığını belirten Akan, ”Başkanımız ve sponsorumuz Fevzi İlhanlı kulübün tüm maddi yükünü tek başına karşılıyor. Diyarbakır’da 5 yıldızlı bir tesiste kalıyoruz. Devre arasında Süper Lig takımlarının ancak kalabileceği şartlarda 100 bin TL ödeyerek kamp yaptık. Başkanımız verdiği tüm paraları borç olarak değil, hibe şeklinde veriyor” dedi.

“HEDEFİMİZ HER YIL ŞAMPİYONLUKTUR” Güçlü bir kadro kurduklarını Mehmet Akan, hedeflerinin Diyarbakır’a her açıdan örnek bir kulüp kazandırmak olduğunu ifade etti.

Akan, “Önemli oyuncular transfer ettik. Eski kadromuz da zaten kaliteli. Bonservis parası ödeyerek transfer yaptık. Başkanımızın ve bizlerin Diyarbakır halkına sporda başarı yaşatmaktan başka gayesi yoktur. Başkanımız Diyarbakır’ı karşılıksız seviyor. Bu yıl 3.Lig’e çıkarsak devamı gelecek. Diyarbakır’a yakışır büyük başarılar yaşatma amacındayız. Bu takımın sahibi bizler değil, Diyarbakır halkıdır. Başkanımızın tek gayesi ve bizlerin çabası Diyarbakır’ın tertemiz maziye sahip, borçsuz bir kulüp kazanması ve bunu her yıl bir üst lig çıkarak devam ettirmesidir. 3.Lig’e çıkarsak büyük bir tesis ve alt yapı projemiz olacak. Yeni Diyarbakırspor, Yeşil-Kırmızı renkleri, büyük hedefleri ve borçsuz yapısıyla bu kentin aynası olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA