Aysal: Sneijder Tranfseri Olmazsa Dünyanın Sonu Değil

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, tranfseri gündemde olan Sneijder'in gerçekleşmemesinin dünyanın sonu olmayacağını söyledi.

Aysal, Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısının bitiminde basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Sarı-kırmızılı takımın gündeminde yer alan ünlü futbolcu Wesley Sneijder tranfseri için Başkan, şunları ifade etti:"Herseyden önce şunu söyleyeyim. Galatasaray'da 28 tane Sneijder var. Hepsi birbirinden değerli oyuncularımız. Ben hepsi ile iftihar ediyorum. Geçtiğimiz yıl bizi başarıya ulaştıranlar, ilk yarıyı lider getirmemizi sağlayanlar bizim futbolcularımız. Onlara saygıda kusur etmememiz lazım ve takdirimizi tekrarlamak lazım. Galatasaray'da kadro derinliğinin oluşturulması için talep edilen oyunculardan birisidir. Bizde futbolcunun kulübüne müracat ettik, olması gereken de buydu kulübü ile de ön anlaşma yaptık. Oyuncuya da teklifimizi ilettik. Oyuncu şu anda düşünüyor. Bu tranfser olmazsa bu dünyanın sonu değil. Sneijder ile aynı listede olan 34 alternatifimiz var.

Önümüzdeki günlerde net bir cevap alamazsak öbür alternatiflere döneceğiz."Bir gazetecinin "En çok merak edilen, bu süreç neden uzadı?" sorusuna Ünal Aysal, "Bir kulüpte senelik 6.5 milyon Euro'ya oynuyorsunuz ve başka bir ülkeye bunun üçte ikisi fiyata gidiyorsanız. Biraz düşünürsünüz. Bunun yanında zaten geçerli bir kontratınız var. Siz Galatasaray'a gelmek için bir de bu kontrattan fedakarlık edip geleceksiniz. Yine Inter 15 milyona aldığı bir oyuncuyu bir sene sora bize yarı fiyatına satıyor. Bütün bunlar ufak paralar değil, herkesin ince düşünmesi lazim. Eğer oyuncu bunun üzerine düşünmeyip 'hemen karar veririm' diyorsa ben daha çok şüphelerim. Maddiyat herkes için önemlidir. Oyuncu için maddiyattan öte statünün önemli olduğuna inanıyorum. Oyuncu Türkiye'ye geldiği vakit mutlu olup olmadığı, aile hayatı bunların hepsi ayrı faktörler ve hepsini düşünmesi lazım. Bu da oyuncunun işidir." diye cevapladı.

Fatih Terim'in Wesley Sneijder tranfseri konusunda konuşmamasının hatırlatılması üzerine Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Medyada bir bilgi kirliliği olduğunu izliyorum. Sneijder Fatih Terim'in kendi listesine koyduğu isimlerin başında geliyor. Hoca zaten 'alın' demiş. Ben gidip zorla almam. Bu ne sistemimizde ne de kültürümüzde var. Fatih hocanın da istediği bir oyuncu. Benimde müşterekten düşündüğümüz bir isim. Bu işin ekonomik şartlarda nasıl oluşacağıdir ve bunu da yaptık. Tahmin ediyorum böyle bir oyuncuyu alabilecek ekonomik şartları da oluşturduk. Hocamızın her hangi bir itirazı da yok. Dün akşama kadar konuştuk yani her hangi bir tereddütü yok."Ünal Aysal, hiçbir zaman 'Senijder'in tranfseri yüzde 95 bitti' şeklinde bir beyanat vermediğini hatırlatarak, tranfserin olmaması için her hangi bir sebep göremediğini kaydetti.

Fatih Terim ile her zaman konuştuklarını kaydeden Başkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Zaten bu tranfser konusunda aramızda bir sıkıntı olsa ilk negatif açıklamayı hoca da yapardı bende yapardım. Bu konuda bir sıkıntı yok. Sporseverlere karşı bilgi kirliliği oluşturmalayım. "