Aykut Kocaman’dan Galibiyet Yorumu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursaspor karşısında aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bugün bu anlamda çok sevinçliyim.Geleceğe dönük anlamda umutluyum. 2-1’den sonraki maçı çevirme reaksiyonu önümüzdeki günler için bana umut verdi” dedi.

Türkiye Kupası A Grubu’nda deplasmanda Bursaspor’u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe’de 3 puanın sevinci yaşanıyor. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, yoğun bir maç trafiği içine girdiklerini ifade ederek, “Şubat ayı sonuna kadar 14 tane karşılaşma gözüküyor. 1,5 ay içinde maç trafiği çok fazla. Kupa grup maçlarıyla maratona başladık. İlk maçı deplasmanda kazanmıştık. Bursaspor’u mağlup etmek istiyoruz. Finale giden yol buradan geçiyor. Maça bu arzuyla başladık. Hem biz hem de Bursaspor galip gelmek istiyordu. Erken zamanda golü bulmak rahatlatıcı durum oluşturdu. Ondan sonra bu arayışlarımız devam etti” diye konuştu.

"FENERBAHÇE EN ÇOK İSTEDİĞİ ATMOSFERE BÜRÜNDÜ"

“İlk yarının ortalarından itibaren maçın özellikle pas trafiğindeki dengesizliğimiz topu tutamamamız Bursaspor’u bizim sahamıza getirdi” diyen Kocaman, şöyle devam etti: “Dengeli bir ilk yarı oldu. Bursaspor oyunu tutmaya çalışıyordu. İkinci yarı 15-20 dakikalık Bursaspor baskısını bekliyorduk. Böyle oldu. Oyunu tutacağımızı düşündüğümüz zaman arka arkaya top kayıpları yaparak goller geldi. Rakibin morali yükseldi. O andan itibaren maçı tekrar çevirmek istedik. Hamleler maçı tekrar çevirmek istedik. Bunu isterken 2. gol şok etkisindeydi. O andan itibaren Fenerbahçe en çok ihtiyaç duyduğu atmosfere büründürdü. Deplasmandaki kayıplarımızı sona erdirmek istiyorduk. Bugün bu anlamda çok sevinçli ve geleceğe dönük anlamda umutluyum. 2-1’den sonraki maçı çevirme reaksiyonu önümüzdeki günler için umut verdi bana.” Genç oyuncularının performansı ile ilgili, “Olumlu gözüküyor. Denge ihtiyacı var. Bu da tecrübe ile sağlar. Hata yapa yapa böyle oluyor. Şu anda doğrular ve yanlışlar bir arada gidiyor. Gelecek adına çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Mutluyum” dedi.

“HAKEMİN NİYETİ İYİ DEĞİLDİ”

Ertuğrul Sağlam için hakemin verdiği kararı değerlendiren Kocaman, “Benim genel hakemlerle en büyük tepkim ortada olumsuz bir niyet sezersem olur. Göz kırparken kaçıyor. Bu konuyla tepki fazla vermiyorum. Kazanırken de kaybederken de sahanın içinde o niyeti görmek önemli. 30 yıl bu işin içindeyim. Bunu görme ihtimali en yüklerden birisiyim. Hakemin oyunu oynatma niyeti iyi değildi. Biz kazanırken aynı şikayeti yapıyorsak yine kaybedersek de aynısını söylüyoruz. Süre ile ilgili tepki çok doğru. Ertuğrul Sağlam’ın çıkması 2 dakika sürdü. Bu konularla ilgili bir standardın oluşması bütün futbolcular için biraz daha güven verici unsur olacak” ifadelerini kullandı.

Kocaman, transfer ile ilgili somut bir durumun olmadığını ve çalışmaların çok yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Ligin gülü ekiplerinden birisi ile karşılaştıklarını ifade eden Selçuk Şahin, “İkinci yarı biraz daha iyi oynadık. Zaman zaman hatalar oldu ama istekli oyun bizi memnun etti. 2-1 geriye üşüp galip gelmek çok güzel. Mücadele eden herkesi kutluyorum. İlk yarı bittiğinde taraftarın gözünde huzursuzluk vardı. İkinci yarıya taraftarlarımız için başladık. Onların desteği bizim için çok önemliydi. Bu havada bile bizi desteklediler. Biz umudu onlara vermek istiyoruz. Bugün biraz da olsa gösterdik. İnşallah aynı tempoda devam ederiz” dedi.

Fenerbahçe’nin lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye kupasındaki durumu ile ilgili soruya ise Selçuk Şahin, “Zorlu ikinci yarı maçları var. İki tarafta çok iyi gidiyoruz. Ligde çok puan kaybettik. O yüzden çok fazla kaybetmiş değiliz. Takımların birçoğu puan kaybetti. Ama diğer iki kulvar çok iyi gidiyoruz. Avrupa’da iyi kura çektik. Geçebileceğimiz takımlar. Avrupa’nın güçlü ekiplerinde birisiyiz. Biraz daha ligde iyi olmalıyız” şeklinde konuştu.

Kupa ve lige çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Gökhan Gönül, “Günde çift antrenmanlar yaparak lige ve kupaya hazırlandık. Biraz yorgunluk vardı. Amacımız lige hazırlanmaktı. 3 gün sonra buraya geldik. Güzel bir maçtı. Zevkliydi bizim adımıza. Saha içinde zevk alarak oynadığım bir maçtı. 1-0 öne geçtik. 2-1 mağlup duruma döştük. Maçı bırakmadan galip geldik” dedi.

“KALE GÖRÜNCE DAYANAMIYORUM”

Kendi kalesine gol atmasını da değerlendiren Gönül, “Rakip kaleye gol etmek çok güzel. Kendi kaleme gol atmak güzel. Kaleyi görünce kendime engel olamıyorum. Bu işin esprisi. Bu kadar şteaı şeylerden sonra gülmek hakkımız. 2-1’den sonra belki maç 45 dakika olsa zevkle oynayacaktım. Uzun zamandır kötü dönemlerden sonra galip ayrılmak çok güzel. Sözümüzün arkasındayız. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

Gönül, “Dünyada sağ bek futbolcular arasında kendini nerede görüyorsun?” sorusuna, “Bunu bana değil size sormak lazım. Bence ben değil hocaların karar vermesi lazım” diye cevap verdi .

Kaynak: İHA