Trabzonspor Mersin İ.Y.'yi 2 golle geçti

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğun önemli adaylarından Trabzonspor 3. hafta mücadelesinde deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan mücadelenin galibi 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu üçüncü hafta mücadelesinde Trabzonspor deplasmanda Mersin İdman Yurdu'na konuk oldu ve Karadeniz ekibi maçta Mustafa Yumlu'nun attığı iki golle galip ayrılırken, Mersin deplasmanında ilk kez galip gelmiş oldu.

Trabzonspor'un gollerini 35. ve 83. dakikalarda Mustafa Yumlu kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor gruptaki 3. maçından da galip ayrılarak yoluna kayıpsız devam etti. Mersin İdman Yurdu ise 3. maçından da mağlup ayrıldı ve grupta son sırada yer aldı.

MAÇ TEMPOSUZ BAŞLADI
Mücadele ilk dakikalardan itibaren temposuz bir hal aldı ve iki takım da daha çok durağan bir oyun ortaya koydular. Taraflar birbirlerine üstünlük kurmada da zorluk yaşadı. İki takım da gol pozisyonları yaratmakta ve etkili oyun oynamada çok sıkıntı yaşadılar. Oyun ilk bölümde daha çok ortada geçerken, iki takım da pek etkili olmayan bir kaç pozisyon buldular fakat bunlardan sonuç alamadılar. İlk 15 dakika geride kalırken golsüz eşitlik bozulmamıştı.

MUSTAFA TRABZON'U ÖNE GEÇİRDİ!
Mücadele ilk 15 dakikanın ardından yine ortada bir şekilde geçiyordu ve her iki takım da özellikle orta alanda mücadeleyi sürdürüyorlardı. Takımlar çok sık pas hatası yaptıklarından atak geliştirmekte de zorlanıyorlardı. Maçın 35. dakikasında Trabzonspor bir korner kazandı ve gelen ortaya iyi yükselen Mustafa Yumlu kafayla golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

MERSİN'İN ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ
İlk yarıda son bölüme girilirken Mersin İY geriye düştüğü için beraberliği yakalamak adına biraz kıpırdanmaya başladı. Biraz daha topa sahip olmaya başlayan Mersin ekibi bir kaç pozisyon da yakaladı ancak golü bulmayı başaramadı. Trabzonspor ise son bölümde biraz kontrolü kaybetse de kalesini gole kapatmayı başardı ve ilk yarıyı 1-0 önde kapatttı.

KALEDE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Mücadelenin ikinci yarısında Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş kalede bir değişikliğe gitti. Güneş, ilk yarıda bir sarı kart gören ve ufak bir sakatlık yaşayan Tolga Zengin'i oyundan alırken, Onur Kıvrak'ı kaleye koydu. İkinci yarının ilk bölümlerinde iki takım yine temposuz bir oyun ortaya koydular ve pozisyon üretmekten uzaklardı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk bölümün ardından maçta 60. dakika geldiğinde durumu hala 1-0 Trabzonspor lehineydi.

MUSTAFA NOKTAYI KOYDU!
Mücadelede dakikalar ilerledikçe tempo daha da düştü ve iki takım da üretkenlikten uzak şekilde daha çok fiziki mücadeleye dayalı bir oyun sergilemeye başladılar. Maçta son bölümlere girildiğinde ise ilk golü atan Mustafa Yumlu bir kez daha sahneye çıktı ve 83. dakikada attığı golle durumu 2-0 yaptı ve bir anlamda Mersin İdman Yurdu'nun ümitlerini bitirerek maça da noktayı koydu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor maçtan 2-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR...
      Ve 90 dakika sona erdi.
90' Ev sahibi ekipte Soner'e yaptığı sert hareketten dolayı Ivan de Souza sarı kart gördü.
90' Trabzonspor üçüncü gole çok yaklaştı. Kontra atakta Vittek pasını Olcan'a gönderdi. Ceza sahasında Olcan topun kontrolünü sağladı ve tekrar Vittek'e gönderdi. Vittek'in zamanlaması iyi değildi ataktan sonuç gelmedi.
90' Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Vittek topun kontrolünü sağlayamadı ve top taca çıktı.
90' Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
89' Gelişen konuk takım atağında Olcan sol çaprazdan ceza sahasına girdi şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kornere çıktı.
88' Trabzonspor'da Marek Sapara'nın yerine Soner Aydoğdu oyunda.
85' Mersin İ.Y. farkı azaltmak adına bir atak geliştirdi ama rakip takım savunması tehlikeyi başlamadan sonlandırdı.
84' Golden sonra oyunda hareketlilik biraz daha düşmüş durumda.
83' Trabzonspor atağında sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada arka direkte Olcan'ın çok yakın mesafeden vuruşunda kaleci Orkun başarılı oldu ama top yine Olcan'ın önünde kaldı. Olcan tekrar topu kaleye yönlendirdi. Direkten dönen top diğer direğin dibindeki Mustafa'nın önünde kalında Mustafa'da topu boş kaleye gönderdi.
83' GOL! Mustafa Yumlu
82' Alanzinho sağ çaprazdan sol ayağıyla uzaktan çok sert vurdu ama Orkun topu kornere gönderdi.
81' Ev sahibi ekip beraberlik golü için ataklarını sıklaştırmaya çalışıyor.
78' Gelişen ev sahibi ekip atağında Trabzonspor yarı sahasında Can Erdem topla buluştu ve yerde kaldı ama maçın hakemi Fırat Aydınus pozisyona yakın ve oyunu devam ettirdi.
77' Tanju Kayhan Trabzonspor yarı sahasının sağ kanadında Celutska'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş
76' Trabzospor'un baskısını biraz olsun arttırdı bu dakikalarda ve Colman'ın pasına hareketlenen Olcan sağ kanatta topla buluşamadan Orkun çıktı ve topu taca gönderdi.
75' Olcan'ın ara pasına hareketlenen Vittek ofsayt pozisyonunda kaldı.
74' Mersin İ.Y.'de Nduka'nın yerine Can Erdem oyuna dahil olan isim oluyor.
73' Mersin İ.Y. yarı sahasında Alanzinho Nduka'ya yaptığı hareketten sonra maçın hakeminden sarı kart gördü.
72' Gelişen Trabzonspor atağında Olcan topu kaybetti ve ev sahibi ekip topun sahibi oldu.
71' Yine Olcan'la gelişen Trabzonspor atağında, Olcan ceza sahasına hareketlenen Vittek'e pasını attı. Vittek topu kontrol etti ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vittek'in vuruşunda önce kaleci Orkun ardından savunma tehlikeyi önledi.
70' Bordo mavili ekip sol kanattan Olcan'la atağa çıktı. Olcan topu yaklaşık 30 metre sürdükten sonra ortasını yaptı ama savunma pozisyonu önledi.
69' Ev sahibi ekipte Eren Tozlu'nun yerine Mahmut Metin oyunda.
68' Nurullah'la atağa çıkan ev sahibi ekipte sol kanatta Culio topla buluştu ama kendisine faul yapıldı. Mersin İ.Y. tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
67' Trabzonspor atağını başlamadan kesen Burhan Eşer kaptığı topla rakip yarı alana geçti pasını da Nobre'ye gönderdi ama dikkatli Trabzonspor savunması tehlikeyi önledi.
66' Sol kanatta Sapara ortasını Vittek'e gönderdi ve Vittek kafa vuruşunu yaptı ama Orkun için kolay bir top oldu.
64' Trabzonspor yarı sahasının ortalarında Culio ve Zeki beraber topa yükseldi. Oyuncular birbiriyle çarpıştı ve oyun kısa bir süre için durdu.
63' Trabzonspor'da Emre Güral'ın yerine Colman oyuna dahil oluyor.
62' Mersin İ.Y. savunmasında Ivan de Souza Nobre'ye yerden uzun bir pas attı. Topu kontrol eden Nobre Burhan'ı savunma arkasına kaçırmak istedi ama konuk ekip savunması topun kontrolünü sağladı.
61' Bu dakikada Trabzonsporlu seyirciler atkı şov yapıyor.
60' Murat Ceylan orta yuvarlaktan savunma arkasına sarkan Eren Tozlu'ya uzun bir pas gönderdi. Kaleci Onur, Eren'in açısını kapattı ve Eren'in çektiği şut üstten auta çıktı.
59' Organize paslarla rakip alana yerleşen ev sahibi ekipte sol kanatta Culio topla buluştu ama rakibinden sıyrılamadı ve top en son Culio'ya çarpıp taca çıktı.
58' Mersin İ.Y. ikinci yarıda konuk ekibe göre daha fazla topla oynuyor.
57' Yine gelişen ev sahibi ekibin atağında Eren Tozlu yine sağ kanatta topla buluştu ve yine ceza sahasındaki Nobre'ye ortaladı. Kafa topu mücadelesinde Nobre rakibine faul yaptı.
56' Mersin İ.Y. Burhan'la topu rakip sahaya taşıdı. Sağ kanatta Eren topla buluştu. Ceza sahasındaki Nobre'ye pasını verdi. Nobre şutunu çekti kendi arkadaşına çarpan top dışarıya çıktı.
55' Bordo mavili ekibin oyuncuları bu dakikada kısa paslarla organize bir atak geliştirmek istiyor.
54' Trabzonspor Olcan'la tehlikeli geldi. Sol kanatta topa hareketlenen Olcan çapraz pozisyonda kaleye yöneldi ama Orkun iyi bir zamanlamayla çıktı ve tehlikeyi önledi.
53' Bu dakikada her iki takım oyuncuları da karşılıklı pas kayıpları yapıyor.
52' Trabzonspor tehlikeli geldi. Kontra atağa çıkan bordo mavili takımda Olcan sağ kanatta ceza sahasına yakın bir yerden ortasına gönderdi. En son Alanzinho'da kaldı top ve Brezilyalı oyuncunun vuruşundan sonuç çıkmadı.
51' Ev sahibi ekip Nduka ve Culio'yla sağ kanattan atak geliştirmeye çalıştı ama Trabzonspor savunmasında Mustafa tehlike oluşmadan topu uzaklaştırdı.
50' Trabzonspor Vittek ve Sapara ikilisiyle rakip yarı alana geçti. Sağ kanattaki Olcan'a gönderilen pası Olcan iyi kontrol etti ve ceza sahasına ortasını yaptı ama araya giren savunma topu kornere gönderdi.
49' Ceza sahasına yapılan orta doğrudan dışarıya çıktı.
48' Yine gelişen konuk ekip atağında ceza sahasına yaklaşık 10 metre kadar mesafede Ivan de Souza, Vittek'e faul yaptı.
47' Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında en son Zeki topla buluştu. Ceza sahasına ortasını gönderdi ama Orkun çıktı ve topa sahip oldu.
46' İkini yarıda Tolga Zengin'in yerine Onur Kıvrak oyunda.
46' Mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

D.A. Uzatma bölümlerinde ev sahibi ekip Culio'yla üst üste 2 köşe vuruşu kullandı ama pozisyonlardan sonuç çıkmadı ve ilk devrede sona ermiş oldu.

45' Maçın hakemi Fırat Aydınus ilk yarının sonuna 1 dakika ilave etti.
44' Mersin İ.Y. oyuncuları kısa paslarla rakip yarı alana geçtiler. Sol kanatta Culio topla buluştu ve biraz daha ilerisindeki Nurullah'a pasını attı ama Mustafa Yumlu araya girdi ve topu taca gönderdi.
43' Trabzonspor Sapara'yla köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına yapılan ortada Vittek hava topu mücadelesinde rakibine faul yaptı
42' Organize gelişen Mersin İ.Y. atağında sol kanatta Nduka ceza sahasına hareketlenen Nobre'ye gönderdi. Nobre topa zorla da olsa dokundu ve Burhan'a pasını attı. Burhan sol çaprazdan sert vurdu top kalenin üstünden dışarıya çıktı.
41' Celutska tedavi olmak için oyun alanının dışına çıktı ve oyunda yeniden başladı.
40' Konuk ekipte Celutska yerde kaldı ve oyun kısa bir süre için durdu.
39' Ev sahibi ekipte Nduka sol kanatta topla buluştu ve ortasını yaptı. Nobre ve Celutska topa beraber yükseldi. İki oyuncuyu da geçen top kaleci Tolga'ya kadar geldi.
38' Bordo mavili ekipte savunma arkasına koşu yapan Emre Güral'a uzun bir pas atıldı. Top çok hızlıydı ve kaleci Orkun'a kadar geldi.
37' Orta alanda ev sahibi ekipte Burhan'a faul yapıldı.
36' Mersin İ.Y. beraberlik golü için atağa kalktı ve köşe vuruşu kazandı. Culio köşe vuruşunu kullandı. Nobre'nin kafa vuruşunda Tolga iki hamlede topun kontrolünü sağladı.
35' Kullanılan köşe vuruşunda ön direkte kaleci Orkun'dan ve savunmadan önce topa yükselen Mustafa Yumlu düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
35' GOL! Mustafa Yumlu
33' Konuk ekipte Olcan'a atılan uzun topta Olcan topun kontrolünü sağladı. Sağ kanadın son çizgisi yakınlarında savunmanın müdahalesiyle top taca çıktı.
32' Ev sahibi ekip Tanju'yla sağ kanattan atağa çıktı. Tanju yerde kalınca maçın hakemi serbest vuruşu gösterdi. Culio serbest vuruşu kullandı ama top doğrudan dışarıya çıktı.
31' Mersin İ.Y. bu bölümde oyunda dengeyi sağladı.
30' Culio serbest vuruşu kullandı ama top üstten dışarıya çıktı.
29' Mersin İ.Y. kısa paslarla rakip yarı alana geçti. Burhan topa sağ kanattan hareketlendi. Tolga'da ceza sahasının dışına yönlendi ve ceza sahası dışında topu elleriyle kontrol etti ve hakem hem endirek serbest vuruşu verdi hem de Tolga sarı kart gördü.
28' Konuk takımda Sapara rakip yarı alanının ortalarından sol kanatten hareketlenen Vittek'e gönderdi ama pozisyon ofsayt.
27' Kullanılan köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı ama top yine ev sahibinde kaldı. Nduka sağ kanattan yine ceza sahasına göndermek istedi ama bu kez top ondan dışarıya çıktı. Aut.
26' Ev sahibi ekip sağ kanattan Nduka'yla atağa çıktı. Nduka topu son çizgiye kadar taşıdı. Ceza sahasına orta yapmasına izin vermeyen Trabzonspor savunması topu kornere gönderdi.
25' Bordo mavili ekip son bölümde topa biraz daha fazla sahip oluyor.
24' Konuk ekip sol kanattan Olcan ve Vittek önderliğinde atağa çıktı ama kısa paslar sonucunda araya rakip savunma girdi.
23' Trabzonspor atak yönüne göre sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönderilen topa Vittek hareketlendi ama pozisyon ofsayttı.
22' Trabzonsporlu oyuncular kendi yarı sahasında paslaşıyorlardı ama Burhan topu kazanıp savunmanın arkasına sarkan Eren'e pasını gönderdi. Eren ceza sahasına girdi çapraz pozisyonda Tolga'yla karşı karşıya kaldı. İlk vuruşunda Tolga'dan dönen topa Eren tekrar vurdu ama dışarıya gönderdi.
21' Serbest vuruşu Sapara kullandı. Barajdan dönen topu ev sahibi ekip savunması uzaklaştırdı. Top Tolga Zengin'e kadar geldi.
20' Trabzonspor atağında Emre Güral topu rakip alana taşıdı. Rakip yarı alanının tam ortalarında Alanzinho topla buluştu ama Ivan de Sozua ona faul yaptı. Tehlikeli sayılabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanacak Trabzonspor.
19' Ev sahibi ekip Culio'yla rakip yarı alanının ortalarından serbest vuruş kullandı ama kullanılan serbest vuruşta Mersin İ.Y.'lı oyuncular ofsayt pozisyonundaydı.
18' Mersin İ.Y. Nobre ve Culio'yla atak geilştirmek istedi ama en son sol kanatta Culio Trabzonsporlu oyuncuların arasından çıkamadı ve tehlike başlamadan bitmiş oldu.
17' Gelişen Mersin İ.Y. atağında Eren sağ kanattan ceza sahasındaki Nobre'ye uzun gönderdi. Nobre ofsayt pozisyonunda kaldı ama top kaleci Tolga'ya geldiğinden hakem oyunu devam ettirdi.
16' Orta yuvarlakta Alanzinho topla buluştu. Takımını atağa çıkaracağı sırada Murat Ceylan, Alanzinho'ya faul yapıyor.
15' İlk 15 dakikalık bölümde iki takımda üstünlüğünü rakip takıma kabul ettiremedi.
14' Trabzonspor hızlı bir atak geliştirdi. Sol kanattan hareketlenen Vittek'in önüne atılan pasta Vittek'ten önce kaleci Orkun tehlikeyi sezdi topu uzaklaştırdı.
13' Yine gelişen ev sahibi takım atağında Eren sağ kanattan ceza sahasına gönderdi. Savunmanın müdahale ettiği top Nduka'nın önünde kaldı. Ceza yayının üstünden şutunu çekti ama savunmaya çarpan top uzaklaştı.
12' Mersin İ.Y. savunması rakip yarı alana uzun bir top gönderdi ama Nobre'den önce Trabzonspor savunması topu karşıladı.
11' Trabzonspor atak yönüne göre sol kanattan Sapara'yla serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına yapılan orta doğrudan dışarıya çıktı.
10' Gelişen Trabzonspor atağında Vittek topu ceza sahasına sürükledi. Som çizgiye inmeden kale sahası içindeki Alanzinho'ya verdi pasını ama Alanzinho istediği vuruşu yapamadı ve pozisyon sonlandı.
9' Mersin İ.Y. kısa paslarla rakip yarı alana geçti. Sol kanatta Nduka topla buluştu ama Trabzonspor iyi bir savunmayla topu tekrar diğer yarı alana gönderdi.
8' Tolga'nın tedavisi sona erdi ve oyuna devam edecek. Maçta durduğu yerden yeniden başladı.
7' Trabzonspor kalecisi topsuz alanda sakatlık geçirdi ve oyun şuanda durmuş durumda. Sağlık ekipleri şuan sahada bulunuyor.
6' Trabzonspor kendi yarı sahasından kısa paslarla topu rakip yarı alana taşıdı. En son orta yuvarlakta Alanzinho topla buluştu ama iki rakibinin arasından çıkamadı ve topu kaybetti.
5' Mersin İ.Y. sol kanattan Culio'yla atağa çıktı. Trabzonspor savunmasında Zeki Culio'ya faul yaptı.
4' Trabzonspor tehlikeli geldi. Atak yönüne göre sağ kanattan Vittek'le topu ileriye taşıyan bordo mavili ekipte topla en son ceza sahası içinde Olcan Adın buluştu. Vuruşunda top yandan dışarıya çıktı.
3' Trabzonspor yarı sahasında Alanzinho'yu yapılan hareketi maçın hakemi serbest vuruş olarak değerlendirdi.
2' Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte ilk dakikayı orta sahada karşılıklı top kayıplarıyla geride bırakıyoruz.
1' Karşılaşma Mersin İdman Yurdulu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

İlk 11'ler


Mersin İdmanyurdu:
Orkun, Tanju, Mahmut, Abdülkadir, Serkan, Nduka, Mustafa, Nurullah, Murat, İvan, Eren

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Mustafa, Abdullah, Emerson, Emre, Sapara, Colman, Alanzinho, Olcan, Janko

Hakem: Fırat Aydınus