Orman: “Beşiktaş Avrupa’da Liderliğe Oynayacak”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’ın Avrupa’da liderliğe oynayan bir kulüp haline geleceğini söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa’da, Bursa Beşiktaşlılar Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı.

Düzenlenen yemekte, İkinci Başkan Levent Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan’ın yanı sıra derneğin ilçe temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“BEŞİKTAŞ’TA BİRLİĞİ ÖZDE YAKALAMAK İSTİYORUM”

Hayatındaki en büyük onurları yaşadığını ifade eden Orman, “Bende sizin aranızdan gelen bir kişiyim. Böyle nezih bir topluma liderlik yapmak, hedefe yürürken sarf ettiğimiz emeklerin takdir edilmesinden mutluluk duyuyorum. Beşiktaş, mütevaziliktir. Zor olmasaydı karşınızda olmazdım. Kolay süreçleri herkes yapar. Biz bugünler için vardır. İnşallah hedeflediklerimizi yaptığımızı tüm spor kamuoyu görecek. Beşiktaşlılar kendini kandırılmış hissediyordu. Çok büyük vaatlere alışmışlardı. Beşiktaş’ta birlik beraberliği sözde değil, özde yakalamak istiyorum” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ FUTBOL VE BASKETBOL TAKIMININ ALACAKLARI YOK”

Beşiktaş futbol ve basketbol takımlarının borcunun olmadığını dile getiren Fikret Orman, “Samet hocayı, hoca olarak seçtiğimde 50-100 kişi telefon açıp ‘Beşiktaş yönetimi gider, paf takımına teknik direktör olursun’ diyorlardı. Şimdi durum ortada. Beşiktaş futbol takımının ve basketbol takımının alacakları yok. 19 milyon dolar civarında bonservis borcu vardı. Quaresma transferinin bonservisi ödenmemiş durumda. Birçok oyuncunun ödenmemiş bonservis borcunu ödedik. Bunu öderken de ‘niye transfer yapmıyorsunuz’ dediler. Beşiktaş Kulübü’nün herkese borcu varken, sansasyonel transfer yapıp borçlandırılması doğru mudur? Kimse dünü unutmasın. Biz yolun başındayız. Bu süreci en kısa sürede geçeceğiz. Bu hepimizin ortak davasıdır” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ AVRUPA’DA LİDERLİĞE OYNAYACAK”

Rakiplerinin mali olarak kendilerinden daha önemli adımlar attıklarını ifade eden Orman, “Stat niye yenilenmiyor diye tepkiler geliyor. Bu yasal süreç uzun bir süreçtir. Bu sürecin sonuna geldik. Bunu çok fazla açıklamak istemiyorum. Mali genel kurulda nasıl yapacağımızı konuşacağız. Çok önemli projelerimiz var. Beşiktaş her konuda yatırım yapacak. Bunu popülizm olsun diye söylemiyorum. Beşiktaş Avrupa’da liderliğe oynayan bir kulüp haline gelecek” şeklinde konuştu.

“BİZ LİDER KULÜBÜZ”

Bursa’ya gelmekteki esas amacının yemeğe katılmak olduğunu dile getiren Fikret Orman, “Bursa’da Beşiktaşlı olmak zor bir sürece sokuldu. Bundan ben rahatsızım. Biz lider kulübüz. Öncüsü olan kulübümüz. Bize yakışan bu işi bitirmekti. Ben hiç popülist değilimdir. Ne doğru biliyorsam onu konuşuyorum. Bu gidişat doğru gidişat değildir. Hiçbir tepkiden çekinmeden adım attık. İnşallah sonuçlanır diye umut ediyorum. Bursa’da yaşayan insanlar bizim duruşumuzu anladılar. Bundan eminim” dedi.

“ÇOK GÜZEL CEVAP VERİRDİM AMA…”

Bir davetlinin ‘Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın bu dostluğun tabanda halledilmesi gerekir’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna ise Fikret Orman, “Bu soruya çok güzel cevap veririm ama biz buraya barış için geldik” dedi.

Fikret Orman ayrıca, Bursa’da Beşiktaş resmi ürünlerinin satıldığı bir mağaza açmak istediklerini ve bu konudaki girişimleri yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA