Fikret Orman: Beşiktaş'ın 585 Milyon Tl'lik Borcu, Sezon Sonu 410'a İnecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetim olarak daha işin başında olduklarını belirterek, "Biz yolun başındayız.

Bu süreci en kısa sürede geçeceğiz. Bu hepimizin ortak davasıdır. Beşiktaş'ın 585 milyon TL ile aldığımız borcu artık 500'ün altına indi, inşallah sezon sonu geldiğinde artık 410 gibi rakamlara geleceğiz." dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa’da, Bursa Beşiktaşlılar Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı.

Gönlüferah Otelde düzenlenen yemeğe ikinci Başkan Levent Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan’ın yanı sıra derneğin ilçe temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“BEŞİKTAŞ’TA BİRLİĞİ ÖZDE YAKALAMAK İSTİYORUM”

Kendisinin de taraftarlar arasından geldiğini anlatan Başkan Fikret Orman, “Beşiktaş, mütevaziliktir. Zor bir süreç, inanın zor olmasaydı zaten karşınızda ben olmazdım. Bizde bu zorluklar olduğu için varız. Çok kolay süreçleri herkes yapar. Biz bugünler için vardık, Allah da nasip etti. İnşallah hedeflediklerimizi ve yaptığımızı tüm spor kamuoyu görecek. Biz geldiğimizde Beşiktaşlılar kendini kandırılmış hissediyordu. Her söylenen sözün arkasında bir yalan ve olmayacak bir şey bekliyorlardı. Birde çok büyük vaadlere alıştırılmışlardı." diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ'IN FUTBOL VE BASKETBOL TAKIMINA BORCU YOK”

Beşiktaş’ta birlik beraberliği sözde değil, özde yakalamak istediklerini anlatan Orman, işin başında olduklarını belirterek, "Biz bir program dahilinde geldik ve daha yapmak istediklerimizin şuanda yüzde 10'unu başarmış değiliz. O yüzde yüz'ün içindeki yüzde 25'i ise İnönü Stadıdır ve en kısa zamanda yapacağız onu." şeklinde konuştu.

Beşiktaş futbol ve basketbol takımlarının oyuncularına borcu olmadığının altını çizen Fikret Orman, “Samet hocayı hoca olarak seçtiğimde 50-100 kişi telefon açıp ‘Beşiktaş paf takımına hoca oldun, bu yönetimi bir hafta sonra gider ve sende burada oynatacak oyuncu bulamazsın' derken, bizde adım adım programlarımızı uygulamaya başladık. Beşiktaş futbol takımının ve basketbol takımının alacakları yok. Geçmişle alakalı da 73 milyon olan borç yaklaşık 15 milyon TL'ye kadar indirildi hepsini ödedik. 19 milyon dolar civarında bonservis borcu vardı. Quaresma transferinin bonservisi ödenmemiş durumda idi. Birçok oyuncunun ödenmemiş bonservis borcunu ödedik." şeklinde devam etti.

Bunu öderken de kendilerine ‘niye transfer yapmıyorsunuz’ dendiğini anlatan Orman, "Beşiktaş Kulübü’nün herkese borcu varken, sansasyonel transfer yapıp tekrar Beşiktaş'ı borçlandırması doğru mudur? Kimse dünü unutmasın. Biz yolun başındayız. Bu süreci en kısa sürede geçeceğiz. Bu hepimizin ortak davasıdır. Beşiktaş'ın 585 milyodan TL ile aldığımız borcu artık 500'ün altına indi, inşallah sezon sonu geldiğinde artık 410 gibi rakamlara geleceğiz. Bu benim tek başıma yapacağım bir iş değil, buna yöneticiler para koysun, konulan her para borçtur, kimse buraya bir kuruşunu bağışlamamıştır, yapılan her masrafta biz Beşiktaşlıların oluşturdukları değerlerle oluşan paradır.” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ AVRUPA’DA LİDERLİĞE OYNAYACAK”

Rakiplerinin mali olarak kendilerinden daha önemli adımlar attığını anlatan Orman, “Stat niye yenilenmiyor diye tepkiler geliyor. Bu yasal süreç uzun bir süreçtir. Bu sürecin sonuna geldik. Bunu çok fazla açıklamak istemiyorum. Belki mali genel kurulda nasıl yapacağımızı anlatacağım. Yolun sonuna geldik, çok önemli projelerimiz var. İşi bitirelim sonra anlatacağım. Beşiktaş her konuda yatırım yapacak. Bunu popülarizm olsun diye söylemiyorum. Beşiktaş Avrupa’da liderliğe oynayan bir kulüp haline gelecek.” şeklinde konuştu.

Bursa’ya gelmekteki esas amacının yemeğe katılmak olduğunu dile getiren Fikret Orman, “Bursa’da Beşiktaşlı olmak zor bir sürece sokuldu. Bundan ben rahatsızım. Biz lider kulübüz. Öncüsü olan kulübümüz. Bize yakışan bu işi bitirmekti. Ben hiç popülist değilimdir. Ne doğru biliyorsam onu konuşuyorum. Bu gidişat doğru gidişat değildir. Hiçbir tepkiden çekinmeden adım attık. İnşallah sonuçlanır diye umut ediyorum. Bursa’da yaşayan insanlar bizim duruşumuzu anladılar. Bundan eminim.” dedi.

“ÇOK GÜZEL CEVAP VERİRDİM AMA…”

Bir davetlinin ‘Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın "bu dostluğun tabanda halledilmesi gerekir" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna ise Fikret Orman şu cevabı verdi: “Buna çok güzel cevaplar veririm esasında ama biz buraya barış için geldik, biz buraya dostluk için geldik. Onun içinde bir dost eli uzatan kişi polemiklere girecek bir şey söylememesi lazım. Ben kendi bildiğim doğruyu söyledim ve kendi bildiğim doğru ile ilgili adım attım.”

Fikret Orman ayrıca, Bursa’da Beşiktaş resmi ürünlerinin satıldığı bir mağaza açmak istediklerini ve bu konudaki girişimleri yapacaklarını sözlerine ekledi.