Zihinsel Engelliler Kayak Takımı Dünya Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Zihinsel Engelliler Kayak Milli Takımı, 3-9 Mart 2013 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak Dünya Zihinsel Engelliler Kayak Şampiyonası hazırlıklarını Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde sürdürüyor.

Kayak antrenörleri nezaretinde günde iki antrenman yapan zihinsel engelli milli sporcular, Erzurum’da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydettiler. Osman Yüce Kayak Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren engelli sporcuların azmi ise dikkat çekiyor. Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in yakın ilgi gösterdiği milli takım sporcularını protokol ise yalnız bırakmıyor. AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve il yönetiminden Neval Sezer, kampı ziyaret ederek, qederasyon as başkanı Aydın Koç’tan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Genel Koordinatörü Yavuz Canlar, çalışmalarının devam ettiğini, sporcularının durumlarının çok iyi olduğunu ve Erzurum’da başarılı sonuçlar alacaklarını söyledi.

Yavuz Canlar, “Şu anda dünya şampiyonasına 6 Kuzey Disiplininde yarışan çocuğumuz var. 7 Alp Disiplininde yarışan çocuklarımız var. Eğitim saatlerimiz sabah 10.00-12.00. Öğlenden sonra 14.00-16.00 olmak kaydıyla çalışmalarımıza başladık. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğimizin sözünü verebilirim” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Aydın Koç, Erzurum’da ele edecekleri madalyaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a hediye edeceklerini ifade etti.

Çocukların çok mutlu olduğunu ifade eden Koç, "En büyük hedefimiz bizim zaten buradan sayın bakanımıza ve sayın başbakanımıza en az 3 tane, dünya 1’nciliği, dünya 2’nciliği ve dünya 3’ncülüğü olmak üzere kendi bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. En büyük hedefimiz budur” diye konuştu.

Kaynak: İHA