Anadolu Efes İlk Yarıyı Lider Tamamladı

Beko Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes deplasmanda rakibi Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 92-82 mağlup ederek ilk yarıyı lider tamamladı.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Hakan, konumları itibariyle her maça mutlak galibiyet için çıktıklarını belirterek, “Bugün gerçekten eksikliklerimizi gerçekten çok hissettik. Onlar olsaydı daha farklı olabilirdi. İyi mücadele ettik ve takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bir hafta aradan sonra çok önemli bir seri geliyor. Önümüzdeki 5 maçı kazanmak istiyoruz. Şuanda da özellikle hücumda çok iyiyiz. Savunmayı biraz daha geliştirmemiz gerekiyor. Rakibimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Anadolu Efes Antrenörü Oktay Mahmudi ise maça iyi başladıklarını ancak devamında bunu sürdüremediklerini ifade ederek, “Özellikle ilk yarıda ve üçüncü çeyrekte çok iyi oynadığımızı söyleyemem. Son çeyrekte biraz daha kaliteli oynamaya başladık ve farkı açtık. Sonunda da iyi bir galibiyet elde ettik. Bizim performansımız normalde bunun daha da üstünde. Ama bazen yoğun maç trafiğinde sadece kazanmakta önemli” diye konuştu.

Anadolu Efes takımı oyucusu Doğuş Balbay, rakiplerinin eksik oyuncularına rağmen çok iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirterek, “Rakibimiz eksik oyuncularına rağmen inanılmaz bir mücadele verdiler. Bizde elimizden geldiği kadar iyi oynamaya çalıştık. Bugün istediğimiz oyunu sergileyemediğimizi söyleyebilirim. Ama kötü oynayarak ta kazanmasını bildik. Gerçekten çok iyi mücadele etti rakip. Gaziantep halkına güzel bir maç seyrettirdiğimize inanıyorum” diye konuştu.

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Cem Akdağ, çok talihsiz bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Bu dönem bizim için çok kötü oldu. Yaklaşık 5 Amerikalı oyuncumuzun 3’ü problemli. Önemli oyuncularımızdan Yunus sakat ve aramızda değil. Fakat hafta boyunca 9 kişiyle antrenman yaptık. Bu yapmış olduğumuz antrenmanların neticesinde de oyuncularım gerçekten çok iyi performans gösterdi. Bence bir şekilde kalpten oynadıklarında iyi bir takımız ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Bugün savunma da bir takım hatalar yaptık. Çok doğal bu hatalar ama netice olarak Dorsey tek oyuncumuz. Onun yerine oynattığımız Caner bilindiği gibi 4 numara pozisyonu oyuncusu. Maalesef Lorenzo’nun gıda zehirlenmesinden dolayı oynamaması bizi çok etkiledi. Taraftarlarımızı da kutlamak istiyorum çünkü onlar bugün mükemmeldi. Her maçta böyle seyircimiz olursa biz burada kolay kolay mağlup olmayız diye düşünüyorum. Bu kötü süreci atlatacağımıza inanıyorum. Sakatlarımız iyileştikten sonra hemen antrenmanlarımıza başlayacağız ve ikinci yarı daha iyi oyun çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA