Medical Park Antalyaspor-trabzonspor Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında Antalyaspor'u 3-2 mağlup eden Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, önemli bir galibiyet aldıklarını, iyi bir takım olduklarını ancak yeterli olmadığını söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor karşısında iyi oynadıklarının altını çizen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bugünkü maç hem bizim için hem Antalya için önemliydi, avantajlı olmak için kazanmak gerekiyordu, oyuna kontrollü başladık oyun kontrolü sakinlik hepsine sahip olduk. Rakibin 24. dakikada bir şutu var onun dışında etkili değillerdi. Goller bulabilirdik 1-0 dan sonra oyunu kontrol ederek daha yavaş tempoda oynadık, heyecanlı bir maç oldu, attığımız yediğimiz goller, penaltılar kımızı kartlar çok konuşulacak bir maç oldu, bizim için de güzel bir ders ve aynı zamanda iyi bir avantaj oldu. Bütün oyuncular oynayanlar ve sonradan girenler dahil ellerinden gelen gayreti gösterdiler, hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Hakemler hakkında yorum yapmak istemediğini Hüseyin Göçek'in Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor maçlarının devamlı hakemi haline geldiğini ifade eden Güneş, “Pozisyonlarla ilgili çok şey tartışılabilir onun için bir şey söylemek istemiyorum, siz yazıyorsunuz çiziyorsunuz ben de yorum yapmayayım” diye konuştu

Maçta bir süre 10 kişi kaldıklarını ve oyuncularda yıpranma olduğunu hatırlatan Güneş, “Sonradan oyuna giren Colman tam hazır değildi, tempo olarak yavaştı, bundan sonra sık müsabaka yapacağımız için ideal 11'i bulmakta güçlük çekebiliriz. İçel maçının, arkasından da Karabük maçının ardından bir çizgi yakalarız diye düşünüyorum. Şu anda olumlu işaretler var, konsantre olduğumuzda ve bunu uyguladığımızda iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum ama yeterli değiliz daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Rahatsızlığı sebebiyle halen tedavi gören Giray ile ilgili fazla konuşmak istemediğini, sözlerinin yanlış anlaşılabileceğini ifade eden Şenol Güneş, uzman doktorların yaptığı açıklamaların bile yoruma açık ve çelişkiye sebep olabileceğini bunun için de sadece olumlu seyrettiğini beklenilmesi gerektiğini söylemekle yetinebileceğini kaydetti.

ÖZDİLEK: TİTA 1,5 AY SAHALARDAN UZAK KALACAK Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise maçı kaybettiklerini ancak kendilerini asıl üzen konunun Tita'yı 1,5 ay sahalardan uzaklaştıran sakatlığı olduğunu söyledi.

Tita'nın ayak bileğinde ciddi problem olduğunu ve yaklaşık 1,5 ay takımdan ayrı kalacağını hatırlatan Özdilek hakeme sitem etti. Özdilek, “Pozisyonun devam edilmesi enteresan tabi, hakem devam ettirdi, maçı kaybedebiliriz çok önemli değil ama Tita bizim için önemli bir oyuncuydu, bileğinde ciddi erozyon var bağlarında hafif kısmi yırtıklar var bu bizim işimizi zorlaştıracak, ciddi sıkıntımız olacak” açıklamasında bulundu.

Maçla ilgili olarak kazanıp avantajlı duruma geçmek istediklerini, ancak sahada mantıklı akıllı ve mantıklı duramadıkları için mağlup ayrıldıklarını söyleyen Özdilek, “Lig statüsü ve kupa statüsü farklı, kupanın önemli takımlarından birisi Trabzonspor, en azından kazanıp avantajlı duruma geçip yolumuza devam etmek istiyorduk oyun genelinde çok ta iyi oynamadık ama 1-1 den sonra ve 2-1 den sonra biraz daha akıllı ve mantıklı durabilseydik sahada beraberliği, hatta galibiyeti yakalayabilirdik. Çok kolay üç tane gol yedik bugün, rakibi tebrik ediyoruz, kupada kaybettiğimiz herhangi bir şey yok, önümüzde Eskişehirspor maçı var en azından bunu kazanıp tekrar avantajlı bir duruma geçmek istiyoruz, Söylenecek çok şey yok rakibi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalyaspor aleyhine verilen penaltıları nasıl değerlendirdiği şeklindeki bir soruyu da cevaplandıran Mehmet Özdilek, “Hüseyin hoca iyi hakem. Hakemler hata yapabiliyor, biz de yapıyoruz, oyuncu da yapıyor önemli olan niyet. Şimdi ben maçtan sonra bahane üretmek istemiyorum, bunlara sığınmak istemiyorum penaltı verilir verilmez çok önemli değil, Tita'nın sakatlandığı pozisyonu devam ettirmesi oyuncuyu 1,5 ay sahalardan uzak tutacak. O zaman insanın canı sıkıyor. Maçı kaybedebiliriz, çok önemli değil rakibi de tebrik ederiz o kadar büyüklüğümüz var. Zaman zaman Trabzonspor bizden üstün de oynadı. İstediği gibi yönlendirdi oyunu. Dediğim gibi maçı kaybetmekten değil Tita’yı uzun süre kaybetmekten mustaribiz. Doktorun söylediği minimum 1,5 ay şeklinde, tabi antrenman yapmaması geri dönüşü sürecini daha da geciktirebilir tekrar bir kontrol edeceğiz kendimizi” değerlendirmesini yaptı

Kaynak: İHA