Liverpool’un belalısı yine iş başında

Premier Lig’in 22. haftasında Manchester United sahasında Liverpool’u 2-1 mağlup etti. Bir gol atıp bir de asist yapan Robin van Persie Liverpool'a son 7 maçında 6. golünü atmış oldu.

İngiltere 'de 22. haftaya lider giren Manchester United, ezeli rakibi Liverpool 'u Old Trafford 'da konuk etti.

Mücadeleye etkili başlayan takım Manchester United 'dı. İlk 15 dakika rakibinin topla buluşma fırsatlarını en aza indirgeyen ev sahibi ekip sol kanattan Evra ve Kagawa ile etkili olmaya çalışsa da pozisyon bulamadı.

Beklenen gol ise 19. dakikada geldi. Müthiş paslaşmaların ardından Patrice Evra soldan nefis kesti. Robin van Persie de klasına yakışır bir dokunuşla Kırmızı Şeytanlar 'ı öne geçirdi.

Golden sonra da oyunun kontrolü ManU 'daydı. Liverpool savunması devre boyunca bocalarken 45. dakikada Rafael 'in geliştirdiği atakta van Persie 'nin topukla yaptığı nefis dokunuşu Skrtel çizgiden çıkardı.

1-0 biten ilk yarıda Liverpool, Luis Suarez sadece bir tane etkisiz şut kullanabildi.

İkinci 45 dakikaya da ev sahibi ekip daha etkili başladı. 54 dakikada Robin van Persie'nin serbest vuruşunda arka direkte ilk dokunan Evra oldu. Evra'nın kafa vuruşu Vidic'e çarpıp ağlarla buluştu.

Liverpool'da tam umutlar tükenmişken Gerrard ve Sturridge sahneye çıktı. 57. dakikada Gerrard'ın ceza sahası dışından yaptığı harika vuruşa David De Gea parmaklarının ucuyla dokunurken tamamlayan isim Sturridge oldu.

Dakika 65'ten sonra ise oyunun kontrolü Liverpool'a geçti. Yorulan Manchester United'a karşı üst üste pozisyonlar bulan konuk bu pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 2-1 sona erdi.