1461 Trabzon Son Dakikalarda Yıkıldı

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta maçında 1461 Trabzon, sahasında ağırladığı Fenerbahçe’ye son dakikalarda yediği gollerle 2-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın zor geçeceğini maçtan önce oyuncularıyla paylaştığını belirterek, “Bu maçı eğer başarabilirsek kalan gruptaki maçlar açısından önemliydi. Çok yoğun bir döneme giriyoruz bize averaj sağlayabilecek bir maçtı bu anlamda önem arz ediyordu. Yeni bir sezon başlıyor. Finale doğru gidiyor takımlar giderken de kazanarak başlangıç yapmak önemli. Maç öncesinde oyuncularıma da söylediğim gibi zorlu bir karşılaşma bekliyordu bizi. İki nedeni vardı. Bulunduğu ligin standardının üstünde hızlı hareket edebilen ve hızlı hücum etmeyi sevebilen bir takımla hem de Trabzon deplasmanı oluşu. Hem takımın özelliği hem de sahadaki atmosfer maçın neredeyse kaybettiğimiz anda beraberliğin bile güzel olduğunu düşündüğümüz anlarda arka arkaya golleri bulduk. Grubun ilerleyen haftalarında belki bir hafta kazanma umudu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Başına gelen cisimle alakalı bir soruya Kocaman, “Söylememek bazen söylemekten daha etkili oluyor. Bu Trabzon’a özgü değil her yerde öfke şiddet gırla gidiyor. Ulus ve insan olarak Kendimizi böyle ifade ediyoruz. Dönüp aynaya bakmak lazım ama sanmıyorum baktığımızı böyle devam edecek. Kafama gelen cisim ufak bir can acıttı ama esas acıttığı yerler daha başka” şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçeli futbolcu Orhan Şam ise sözlerine sarı-lacivertli takımın efsane futbolcusu Lefter’i anarak başladı.

Maçın zor geçeceğini tahmin ettiklerini ifade eden savunma oyuncusu, “Bunu bildiğimiz için ona göre hazırlandık, gerçekten de zor oldu. Bunu başardığımız için mutluyuz. İki takımı da tebrik ediyoruz güzel bir maç oldu. Bugün bizim için kazanmak önemliydi. Ligde biraz sıkıntılarımız var ligi öncesi bizim için moral oldu. Bundan sonra Bursaspor maçımız var onu da güzel bir şekilde geçip ligde puan kayıplarına tahammülümüz yok inşallah iyi bir şekilde hazırlanıp ligde istediğimiz yere gelmek istiyoruz” dedi.

Serdar Kesimal ise zor maç olacağını bildiklerini ve istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını dile getirdi. Kesimal, üç puanla ayrıldıkları için de mutlu olduklarını kaydetti.

MUSTAFA AKÇAY, “3 DAKİKADA MAÇI KAYBETTİK” 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, düzenlenen basın toplantısında uzun süre müsabakayı ellerinde tuttuklarını Fenerbahçe’nin işini zorlaştırdıklarını söyledi.

Akçay, “İkinci yarı Fenerbahçe’nin değişiklikleri sahaya enerji kattı biz değişikliklerimizle dengeleyemedik. Bu fark Fenerbahçe’nin lehine sonucu değiştirdi büyük bir camiaya karşı oynadık seviyemizi ve haddimizi bilerek oynadık ama istediğimizi alamadık. Oyunlarımızın verdiği kora kor mücadelede iyi durumda olduğumuzu sanıyorum. Farkı yaratan Aykut Hocanın hamlelerinin takıma pozitif enerji vermesi oldu. Üç dakika içinde maçı kaybettik, kazanabilirdik, belirli bölümlerde kaçırdığımız goller olsaydı kazanabilirdik. Çünkü gücümüz var. Fenerbahçe’nin işi biraz daha kolaylaştı. Çünkü grup lideri oldu” dedi.

1461 Trabzon takımının orta saha oyuncusu Abdulkadir Özdemir ise maçın ardından yaptığı basın toplantısında, şu ifadeleri kullandı, “Hayatta herkes bazen hak etmediği şeyler yaşar bence biz de hak etmediğimiz bir mağlubiyet yaşadık. En azından beraberlikle ayrılabilirdik. Ama olmadı” dedi.

Abdullah Hamlan ise bütün takım arkadaşlarının 90 dakika boyunca ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Hamlan, “Ancak burada Fenerbahçe tecrübesiyle kazandı. Biz elimize geçen pozisyonları atamadık, Fenerbahçe’yi kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA