Samsun Basketbol İlk Yarıyı Puansız Kapattı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) ilk yarının son maçında Samsun Basketbol, kendi sahasında karşılaştığı Kayseri KASKİ’ye 82-68 yenilerek ilk yarıyı puansız kapattı.

Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi. Oyunda ikinci yarı daha iyi oynadıklarını belirten Samsun Basketbol Baş Antrenörü Murat Kumbasar, “Salonda ilk periyotta farklı bir ekip, ikinci bir devrede farklı bir ekip vardı. İkinci devrede oyun sistemimiz kontrollü hücumlar sonrasında bulduğumuz sayılar ve isabet oranımızın yükselmesi normal olarak bu farkın oluşması çok normal. Çünkü Kayseri KASKİ ekibi çok iyi bir ekip. Rakip takım hemen hemen bütün oyuncularını oynattı ve dinlendirdi. Fakat bizim oyuncularımızın sakatlıklarından dolayı bir türlü fırsat bulup da oynatamadığımız oyuncular var. Takımımı kutluyorum. Bizim için en önemli olan önümüzdeki hafta Edremit Belediye maçı olacak. Çünkü ligdeki düşmenin ve kalmanın belli olacağı maçlardan bir tanesidir” dedi.

Eksiklerden dolayı rotasyon yapmanın biraz dar olduğunu söyleyen Samsun Basketbol oyuncusu Cansu Aslan, “Onun içinde saha içersinde çok fazla yorulduk. Hepimiz elimizden gelen mücadeleyi yaptık. Fakat hatalarımız ve top kayıplarımız ile ilk devrede şut isabetimiz çok kötü olduğundan dolayı maçı kaybettik. Bu maçı unutup, önümüzdeki Edremit Belediye maçına hazırlanacağız” diye konuştu.

İlk yarıyı üçüncü olarak bitirdiklerini ifade eden Kayseri KASKİ Baş Antrenörü Eşref Ayhan Avcı, “Bir galibiyet farkla üçüncü olarak amacımıza ulaştık. Bugün çok doğru ve topu çok iyi paylaşarak hücum ettik. Sezon boyunca yaptığımız en iyi hücumlarda maçlardan bir tanesiydi. Önümüzde çok önemli Avrupa kupasında oynayacağımız bir maçımız var. O maç öncesinde bizim için iyi bir prova oldu” şeklinde konuştu.

Kazandıkları için mutlu olduğunu belirten Kayseri KASKİ oyuncusu Ayşegül Günay, “Keyifli bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde Avrupa liginde oynayacağımız bir maç var. İnşallah bu maçta bunun gibi geçer” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA