Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık’taki İlk Maçını Kazandı

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun açılış Grand Slam’i Avustralya Açık’taki ilk maçını kazanmayı başardı.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, yılın ilk büyük organizasyonu Avustralya Açık’a epik bir galibiyetle başladı.

23 yaşındaki milli raket, zorlu bir kura çektiği elemelerin ilk turunda, kariyerinin 60. Grand Slam tekler ana tablosunu hedefleyen 35 yaşındaki Taylandlı Tamarine Tanasugarn ile kozlarını paylaştı. Bir dönem klasmanda 19 numaraya kadar yükselen tecrübeli rakibi karşısında ilk seti 6-4 ile yitiren Çağla, ikinci seti 6-2 ile kazanarak maçı final setine taşımayı başardı. Tie-break uygulamasının olmadığı, taraflardan birinin iki farklı üstünlüğü sağlayıncaya dek devam eden final seti adeta bitmek bilmezken, tam 1 saat 36 dakika sürdü. Üçüncü setin 18. oyununda, Tanasugarn’ın servisinde eline geçen üçüncü maç puanı fırsatını değerlendirmesini bilen Çağla, korttan 4-6, 6-2, 10-8’lik galibiyetle ayrıldı ve adını elemelerin ikinci turuna yazdırdı.Toplamda 2 saat 55 dakika süren düellodan alnının akıyla çıkan Çağla’nın bir sonraki rakibi ise Arjantinli Paula Ormaechea’yı üç setlik çekişmeli bir mücadelenin ardından saf dışı bırakan Ukraynalı Lyudmyla Kichenok olacak. Dünya sıralamasının 225 numarası Kichenok ile daha önce bir kez karşılaşan Çağla, geçen yıl Astana’da gerçekleşen buluşmayı üç sette kaybetmişti. Tenis yaşantısının ilk Grand Slam ana tablosunu hedefleyen, bunu başardığı takdirde de böylesine bir organizasyonda ana tabloya yükselen ilk Türk kadın tenisçi olacak olan Çağla Büyükakçay ile Lyudmyla Kichenok arasındaki eşleşme, yarın TSİ 01.00’de başlayan programda dördüncü sırada kortta olacak.

MARSEL İLHAN DA İLK MAÇINI KAZANDI

Turkcell’in bireysel olarak destek verdiği Türkiye’nin bir numaralı raketleri Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan, dünyanın en önemli tenis turnuvalarından Avustralya Açık’ta, rakiplerini yenerek tur atlamayı başardıMarsel İlhan dünyanın en önemli 4 tenis turnuvasından biri kabul edilen Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda üçüncü eleme turunu geçerse ana tabloya kalacak.Türkiye’nin erkeklerdeki bir numarası Marsel İlhan, Taylandlı rakibi ile ikinci eleme turunda karşılaştı. Daha önceki yıllarda tüm Grand Slam’lerde ana tabloya yükselme başarısı gösteren dünyanın 214 numaralı raketi Marsel İlhan, Tayland’ın 154 numaralı tenisçisi Danai Udomchoke’yi zorlu bir maçtan sonra 4-6, 6-3 ve 6-1’lik skorlarla 2-1 yenerek üçüncü eleme turuna yükseldi. Milli raket, bu turu da geçerse ana tabloda mücadele etme hakkını kazanacak.ÇAĞLA’YA UKRAYNALI MARSEL’E BELÇİKALI Bu arada Çağla Büyükakçay, ikinci eleme turunda yarın, dünyanın 225 numarası 1992 doğumlu Ukraynalı Lyudmyla Kichenok’la karşılaşacak. Marsel İlhan ise üçüncü eleme turunda 1988 doğumlu Belçikalı 115 numaralı raket Ruben Bemelmans'ın rakibi oldu.