Golün yarısı Alex'in

Ballon d'Or ödül töreninde yılın golü ödülünü alan Miroslav Stoch, attığı golün yarısının Alex de Souza'ya ait olduğunu söyledi.

Devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe, akşam antrenmanını gerçekleştirdi.

Kocaman'ın ''2012 FIFA Puskas Yılın Golü'' ödülüne layık görülen Miroslav Stoch'u kutlamasının ardından takım arkadaşları tarafından alkışlanan Stoch, 3 defa havaya atılarak tebrik edildi. Son kez havaya atılmasının ardından yere düşen Stoch'un arkadaşlarından kaçması renkli görüntüler oluşturdu.

Antrenmana koşuyla başlayan sarı-lacivertli futbolcular, ardından dar alanda pas çalışması gerçekleştirdi. Antrenman sırasında Stoch, basına yansıyan açıklamalarını hatırlatarak takım arkadaşı Selçuk Şahin ile şakalaştı.

Slovak futbolcunun basına yaptığı açıklamalar şu şekilde:

'Benim için harika bir deneyimdi. Sadece ödül kazandığım için değil. Orada olduğum için, kulübümü temsil ettiğim için çok güzeldi.

Bu ödülü kazanmak benim için çok önemliydi. Bana oy veren sporseverlere çok teşekkür etmek istiyorum.

Adımı duyduğumda gergindim. Ancak Sonrasında çok yoğun bir mutluluk hissi ve gururla sahneye çıktım. 10 golün hepsi çok güzeldi. Herkes kazanabilirdi. Belki de benim öne geçmemin neden Fenerbahçeli olmamdı. Çünkü çok sayıda taraftarımız var. İlk kez kariyerimde bu kadar güzel bir gol attım. Ama bunun dünyanın en güzel golü seçileceğini hayal bile etmemiştim. Benim için çok güzel bir sürpriz oldu.

Dün Alex 'le telefonla konuştuk. Asisti için teşekkür ettim. “Golün yarısı senin” dedim. O da “Yüzde 70 'i senin 30 'u benim” dedi.

Messi ile fotoğraf çektirdim. Bu yüzden çok mutluyum. Benim için çok büyük bir idol.

İkinci yarıda daha fazla forma şansı bularak gollerime devam etmek istiyorum. Bir tane gol atarsam gerisi gelecek. Öyle hissediyorum.

Ödülü kazandım ama bende bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Benim için motivasyon olduğu doğru ama ödül kazandım diye neden değişeyim?

Hocamla ilgili basına kötü bir şey söylemedim. Caner 'den çok daha iyi bir oyuncu olduğumu söylediğimi yazdılar. Böyle bir şey söylemedim. Beş-altı tane gol atabilseydim yine iyi sezon geçirdi diyecektiniz.

Geleceğimi çok fazla düşünen bir sporcu değilim. Mümkün olduğu kadar bugünü yaşamayı düşünüyorum. Şu anda Fenerbahçe 'deyim. Buna konsatre oluyorum. Geleceğin ne getireceği bilinmez.

Messi bu ödülü 4. kez kazandı ama bence daha falza da kazanacak. Bunu hak ediyor. Ronaldo ve Iniesta da iyi oyuncular ancak Messi onlardan üç seviye daha yukarıda. '