Transanatolia Rallisi, Ölen Pilotlar İçin ‘Saygı Konvoyuyla’ Devam Ediyor

Trananatolia 2012 Ralli’sinde yaşanan kazada hayatını kaybeden Kemal Merkit ile Hollandalı sporcu Wouter Vaarkamp anısına, organizasyonda mücadele eden sporcular ‘saygı konvoyu’ oluşturarak turlarına devam ediyor.

Ralli’nin üçüncü gününde, Konya Karapınar ilçesine bağlı Oymalı Köyü yakınlarında Meke Gölü yarışçı özel etabının geçişi sırasında yaşanan kazada hayatını kaybeden Türk pilot Kemal Merkit ve Hollandalı pilot Wouter Vaarkamp için ‘saygı konvoyu’ oluşturuldu. Kazanın ardından, organizatörler ve tüm katılımcıların ortak kararıyla Trananatolia 2012 Ralli’sinin devam etmesi kararı alındı.

Yarışın 4. gün rotası olan Kapadokya-Aladağlar etabında süre tutulmadan tüm yarışçılar arkadaşları anısına, araçlarına siyah kurdale bağladı. Start öncesi hayatını kaybeden pilotların ailelerine diğer sporcular taziye dileklerinde bulundu.

Daha Sonra sporcular araçlarına Kemal Merkit ile Wouter Vaarkamp’ın fotoğraflarını yapıştırarak peşpeşe start alıp ‘saygı konvoyu’ oluşturdu. Trananatolia 2012 Rallisi, Kapadokya’nın ardından Niğde Çamardı’ndan alınan startla devam ediyor. Organizasyon 11 eylülde Alanya’da Son bulacak.

Organizatörler, ralli öncesi Kemal Merkit’le yapılan röportajı da servis etti. Görüntülerde, tüm hazırlıklarını kendisi yaptığı görülen Kemal Merkit, bu yıl yarışlar üçüncü kez katıldığını, bir sorun olmadığı söylüyor. Merkit’in röportajı, ‘Önümüzdeki günler ne gösteriyor.” diyerek Sona eriyor. Bu yıl 3’üncüsü yapılan Transanatolia 2012 Rallisi’nin Konya yarışmacı özel etabında meydana gelen kazada, Türk pilot Kemal Kerkit ve Hollandalı pilot Wouter Vaarkamp hayatını kaybetmişti .