Çarşı ‘Teröre' Karşı

Beşiktaş Spor Kulübü'nün ünlü taraftar grubu Çarşı, Taksim Meydanı’nda teröre karşı eylem yaptı.

Son iki ayda şehit olan askerlerin isimlerini tek tek okuyan taraftarlar, açıklamanın ardından Afyon’daki cephanelik patlamasında şehit olan Onbaşı Ümit Gedik’in evine doğru yürüyüşe geçti.

Beşiktaş İnönü Stadı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup Son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek için Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Çarşı teröre karşı’, ‘Bir ölür bin diriliriz’ yazılı pankart taşıyan grup ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

Taksim’deki Atatürk Anıtı’na ‘Atam izindeyiz’ yazılı çelenk bırakan grup, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu. Grup adına açıklama yapan oyuncu Özgür Özgülgün, şöyle konuştu: “Geçmişte Sakarya’da, Sarıkamış’ta mücadele ettiniz. Bu ülkede huzurlu yaşamamız için cennet vatanı bize miras bıraktınız. Sözde demokrasi ve bağımsızlık isteyenler için dimdik ayaktasınız. Gerektiğinde canınızı vermekten sakınmadınız. Bizler hakkımızı size helal ediyoruz. Siz de hakkınızı helal edin.”

Açıklamanın ardından Son iki ayda şehit olan askerlerin isimlerini tek okuyan ve temsili yoklama yapan taraftarlar, Afyon’daki patlamada yaşamını yitiren şehit Onbaşı Burak Ümit Gedik’in oturduğu eve doğru yürüyüşe geçti.