Kocaman’dan Alex Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex'ten öğretmen futbolcu olmasını istediğini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, özel bir TV katıldığı programda Brezilyalı futbolcu Alex hakkında açıklama yaptı. Kendisinin Alexin öğretmen futbolcu olmasını istediğini belirten Kocaman 'Alex bunu yapabilir, yapmalı. Alex zaman zaman yanımda oturmalı. Zaman zaman bayrağı taşımalı. Son dönemdeki tavırları benim için üzüntü verici ' ifade etti.

Kendisinin yüzde 100 olmadığını vurgulayan Kocaman, 'Bütün medyanın belli bir bölümü sanki sorumlusu kendisi gibi tepki gösterebiliyor. Sadece bana değil, diğer antrenörlere de insafsızlık gösteriyorlar. Türkiye'de medyanın ve taraftarın kulüpler üzerinde çok büyük etkisi var ' ifade etti.

Ben göreve geldiğim günden beri Alex en verimli dönemini yaşadığını belirten Kocaman, 'Ben kötülük mü yaptım. Alex'e ve Alex sevenlere bunu sormak lazım. Kötülük yapmadığım ortada. En verimli dönemini yaşamış. Geçen sezon her yerde bunu da söyledim, benim en büyük yardımcım olmuş. Sonra iş başka taraflara geliyor. Bu sezon ise, benim Alex'le ilgili yüzde 1 bile tasarrufum yoktu. Ön yargım kesinlikle yoktu. Zaten uygulamalarım da bunu gösterdi. Alex sezon başında mükemmel antrenman yaptı. Hiç görmediğim kadarıyla çalıştı. Ama İstanbul'a geldi, gidişat değişti. Galatasaray maçından önce de onu oynatmayacağımı söylemiştim. Samet Güzel de şahittir. Ona bu kulübü birlikte büyütmemiz lazım dedim. Spartak Moskova maçında da yaşananlardan dolayı çok üzüldüm ' dedi.

Alex 'le ilgili hiçbir tasarrufu olmadığını vurgulayan Kocaman, 'Antrenmandaki performanslarına bakacağım. Alex mental olarak bu Fenerbahçe'nin en değerli ismidir. Ben ona çok büyük saygı gösterdim. Ancak son dönemde hiç bir dahilim olmadan olayların buraya gelmesi üzüntü verici. Bundan sonraki süreçte Fenerbahçe'nin menfaatleri için her şeyi yapacağım. Amacımıza giden yolda, Fenerbahçe'ye hizmette kusur yaratmadıkları sürece, hepsinden yararlanmaya devam edeceğim ' ifadelerini kullandı.

Futbolcuların egosunun yüksek olduğunu belirten Kocaman, 'Ancak şimdiye kadar ki, görüntüsünün yüzde yüz karşısında bir görüntü sergiledi. Buna karşın sezon sonuna kadar kadromda yer alacaktır. Alex, bundan sonraki çok sayıda maçta kaptan olarak sahaya çıkacaktır 'dedi.

Kendisinin sahada sağır olduğunu hatırlatan Kocaman, 'Kolay kolay arkamdan, sağımdan solumdan sesleri duymam. Karşıdan 40 kişilik bir gruptan bu ses duyuldu. Allah Allah, ne oluyor dedim. Önce gülümsedim. Kadınlar ve çocuklarla ilgili bir takım tecrübelere sahibiz. Geçen sezon sunucu, zaman zaman tezahürat yaptırmak için eski açık sarı desene demeye çalışıyordu. Kadınlar da bunu aynen söylüyordu. Futbol kültürü kadınlar ve çocuklar arasında da gelişiyor. Orada, benim aklımda tutamadığım bir melodiye başladılar, sürdürdüler daha sonra bu tüm stada yayıldı. İlk dakikalarda güldüm, hay Allah diyordum. Ama sonradan bunun organize bir hareket olduğu ortaya çıktı ' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA