Hollanda Kaçırmadı: 2-0

A Milli Takım Dünya Kupası Elemeleri D grubunda dün akşam 21:30’da Hollanda ile Amsterdam Arena’da karşılaştı ve sahadan Van Persie ve Narsingh’in golleri ile 2-0 yenik ayrıldı.

Carlos Velasco Carballo’nun yönettiği karşılaşmanın öncesinde 7-11 eylül ‘FIFA Fair Play Günleri’ etkinliği dahilinde takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Wesley Sneider fair play konuşması yaptılar.

Milli marşların ardından Afyonkarahisar’da patlama nedeniyle şehit düşen 25 asker ve geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Eskişehirspor’lu Ediz Bahtiyaroğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Milli takım oyuncuları sahaya kollarında siyah bant ile çıktılar.

Milli takım sahaya Tolga, Hamit- Ömer Toprak- Semih- Hasan Ali, Tunay Torun- Emre- Mehmet Topal-Arda-Sercan Karaer ve Umut Bulut ilk 11’i ile sahaya çıkarken Hollanda Krul, Janmaat - Martins Indi -Willems- Heitinga, Clasie - Strootman - Sneijder - Robben ve Van Persie kadrosuyla çıktı.

Karşılaşmaya A Milli takım hızlı başladı; maçın 1. dakikasında Tunay’ın kullandığı köşe vuruşunda Ömer’in kafası az farkla auta gitti. Rakip ceza sahasında sık görülen Milliler 13. dakikada Tunay’ın ortası bomboş pozisyonda kaleci Krul’dan sekti ve kaleye yönelen topu Martins-Indi Arda’dan hızlı davranak son anda dışarı çelmeyi başardı.

16. dakikada Arjen Robben süratle sol kanatten ilerdi ve ceza sahasına girdi, Hamit yerinde müdahalesi ile top kornere çıktı. Sneijder’in kullandığı korner atışında ön direğe koşu yaparak kendi boşa çıkaran Van Persie kafa ile topu ağlarımıza gönderdi: 1-0.

Golden 7 dakika sonra Willems’in hatasından faydalanan Arda araya girerek topu çaldı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak müsait pozisyonda topu auta gönderdi.

41. dakikada sol taraftan kullanılan serbest atışta topa yükselen Umut Bulut kafa ile topa dokundu, yükselen top Krul’un terkettiği kaleye yöneldi ancak üst direkten döndü. Direkten seken topu takip eden Arda’nın röveşata denemesinde ayağı Janmaat’ın alnına çarpınca Hollanda’lı oyuncu kısa bir sakatlık geçirdi.

Bu dakikadan sonra başka ciddi bir atak olmayınca Hollanda ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Hollanda 2. yarıya Janmaat-Van Rhijn değişikliği ile başladı.

Luis Van Gaal 2. yarının 3.dakikasında Leroy Fer’i Clasie’nin yerine oyuna alarak 2 oyuncu değişiklik hakkını ilk yarının hemen başında kullanmış oldu.

A Milli Takım’da ise Abdullah Avcı ilk değikliğini 60. dakikada Emre’nin yerine Nuri Şahin’i alarak yaptı. Emre çıkarken kaptanlık pazubandını Hamit’e verdi.

64. dakikada Hollanda 2. gole çok yaklaştı. Robben gene sol kanattan içeri etkili girdi ve Tolga ile karşı karşıya kaldı, topu sağındaki Van Persie’ye aktardı ancak sert gelen top Van Persie’ye çarparak auta gitti. Bu dakikadan hemen sonra Arda’nın sağ kanattan güzel ortasına Sercan yükselerek kafa vurdu ancak top az farkla auta gitti.

70.dakikada Abdullah Avcı bir hamle daha yaptı. Sercan’ın yerine Burak Yılmaz’ı oyuna alarak çift forvete dönen Milli Takım karşısında Hollanda kısa paslarla oynayarak ve tempo düşürerek cevap verdi. 82. dakikada oyuna Tunay’ın yerine Mevlüt’ü alarak bir forvet daha oyuna dahil oldu ancak Milliler posizyon üretmekte zorlandı. Normal süreye hakem 4 dakika eklerken 90+2’de A Milliler tüm hatlarıyla Hollanda yarı sahasında iken atılan bir uzun topla orta sahada tek başına buluşan Narsingh topu süratle ceza sahasına kadar sürdükten sonra kaleci Tolga’nın üzerinden filelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 2-0 Maçın ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Abdullah Avcı planladıkları stratejinin sahaya doğru yansıdığını belirtirken ‘Oyunun kısa özeti: biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremezken rakibimiz girdiklerini attı. Oynadığımız oyun bu oyuncu grubuna ileriki maçlar için büyük özgüven getirecektir diye düşünüyorum’ dedi.

Yenilen ilk golü ‘çok ucuz ve kötü’ olarak nitelendiren gelen bir soru üzerine hücum ağırlıklı oynayan takım hakkında ‘Hollanda’nın oyunu stoperlerden gelen toplarla kurduğunu bildiğimiz için ileride bastık ve bunun karşılığını ilk yarıda 5-6 pozisyona girerek aldık’ derken alan savunması hakkında ‘İlk golde o bölgede hava toplarına hakim 3 oyuncumuz vardı, alanlarına doğru koşu yapmadıkları için golü yedik’ dedi.

Estonya maçına da değinen Avcı ‘Bir antrenörümüz Estonya’yı yerinde izleyecek ve yarın bununla ilgili çalışmalara başlayacağız’ derken ‘Coşkulu ve heyecanlı bir oynayan bir takım olmamız gerekiyor. Bu grupta herkesi yenebilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum’ ifadesini kullandı .

Kaynak: İHA