Goalball Erkek Milli Takımı Bronz Madalya İle Tarihe Geçti

Görme Engelliler Goalball Erkek Milli Takımı Paralimpik Oyunları 3.sü olarak tarihimizde ilk kez takım sporlarında Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan takım oldu.

Goalball Milli Takımı, Litvanya ile yapmış olduğu bronz madalya mücadelesi sonucunda Litvanya’yı 4 - 1'lik skorla geçerek tarihi bir başarıya imza attı. Maça iyi başlayan ve 2-0 öne geçen Goalball Milli Takımı, ilk yarıyı da 2-1 önde tamamladı. İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren ay - yıldızlı ekip, 2 gol daha bularak maçtan 4-1 galip ayrıldı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Goalball Erkek Milli Takımı'nın elde ettiği başarıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Judo branşımızda kazanmış olduğumuz 1 Gümüş ve 1 Bronz madalyadan sonra, Goalball Milli Takımımız ile bizlerden 10-15 yıl önce bu spor dalında mücadele eden ülkeleri geride bırakarak ülkemize Paralimpik Oyunları tarihindeki takım branşlarında ilk madalyayı kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Aylardan bu yana süren Paralimpik oyunları hazırlık kamplarının mükafatını bu madalyalar ile kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çetin, "Sporcu, teknik ekip ve yönetim dayanışmasından geçerek kazanılan bu başarıda emeği geçen tüm sporcu ve teknik ekipte bulunan kardeşlerimi başarılarından dolayı kutluyor, bizlerden şuana kadar desteğini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olmak üzere Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve tüm spor genel müdürlüğü çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum."