Cüneyt Çakır: İlk Hedefimiz Dünya Kupası'nda Görev Almak

2012 Avrupa Şampiyonası'nda göstermiş olduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken FIFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, 2014 yılında Brezilya'da gerçekleştirilecek dünya kupasında görev almayı ilk hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 24. gerçekleştirilen Katibim Şenlikleri'ndeki halk koşusu ve atletizm yarışmasının startını veren Cüneyt Çakır, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.FIFA kokartlı hakemimiz, "2012 Avrupa Şampiyonası bittikten sonra en büyük hedef olarak Brezilya'da 2014 yılında gerçekleştirilecek olan dünya kupasında görev almayı en büykü hedef olarak belirlerledik. Önümüzde iki yıllık bir süreç var. Bu süreç içinde çeşitli sınavlardan geçeceğiz. 22 Eylül'de Zürih'te bir haftalık kamp yapacağız. İlk elemeler burada olacak. Biz de tüm hazırlıklarımızı yardımcılarımızla beraber yapıyoruz. İnşallah bu süreç içinde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İlk hedefimiz oraya gitmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir." dedi.

A Milli Takım'ın 2014 Dünya Kupası yolunda grup eleme maçlarına başladığına dikkat çeken Çakır "Milli takım şu anda çok önemli maçlara çıkıyor. Kalbimiz onlarla beraber. Biz teknik ekip ve oyuncularımıza güveniyoruz. Hem milli takımımız hem de hakemlerimiz Brezilya'da olur." diye konuştu.

Basın mensuplarının "Uluslararası arenada görev yapıyorsunuz. Orada maçlarda oyuncular verilen kararlara fazla itiraz etmiyor. Ama Türkiye'de vermiş olduğunuz kararlara büyük itirazlar geliyor. Türkiye'de oynayan sporculara ne demek istersiniz ?" şeklindeki bir soruya ise Cüneyt Çakır, cevap vermekten kaçınarak, "Ligimiz yeni başladı.

Güzel bir sezon geçiririz. Sakatlık olmadan keyifli bir lig izleriz." ifadelerini kullandı.