Balkan Triatlon Şampiyonası Kapsamında Sporculara Yönelik Teknik Toplantı Yapıldı

Elazığ'da başlayan Balkan Triatlon Şampiyonası kapsamında sporculara yönelik teknik toplantı yapıldı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, kentin eski yerleşim yeri olan Harput'taki bir tesiste düzenlenen teknik toplantının açılışında, Elazığ Valisi Muammer Erol'un 4 yıldır düzenlenmesine katkı sunduğu triatlon yarışmalarının ardından ilin bugün Balkan Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığını söyledi.

Balkan ülkesi temsilcilerinin yarışmaların nerede yapılacağına ilişkin görüşmeler sırasında en uygun yerin Elazığ olduğunu ifade ettiklerini belirten Güneş, ''Yarın güzel bir yarışma olacağını ümit ediyorum. Her şey iyi başladı.

Tüm sporcularımız açısından iyi bir yarışma olmasını temenni ediyorum. Yarışmalarımız Sivrice ilçemizde olacak'' dedi.

Bulgaristan Triatlon Federasyon Başkanı Emil Stoynev ise yarışmanın yapılacağı yer müzakere edilirken tercihinin İstanbul olduğuna değinerek, ''Ama Elazığ'la ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Elazığ'a gelip Hazar Gölü ve çevresini gördüğüm, bu güzel manzarayı gördüğüm zaman ve ayrıca organizasyon ekibinin de ne kadar harika çalıştığını gördükten sonra federasyonun ne kadar güzel bir karar verdiğini onaylıyorum ve yarın da mükemmel bir karşılaşma olacağını düşünüyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Macaristan ETU Uluslararası Federasyon Temsilcisi Alpar Nagi, Türkiye Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen toplam 46 triatlon sporcusuna, yarın yarışmaların düzenleneceği parkurlarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Belediye Başkan Vekili Atik Birici ve ETSO Başkanı Ali Şekerdağ ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA