Avcı: Planlarımızın Sahaya Doğru Yansıdığını Düşünüyorum

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Pazartesi gününden itibaren planladığımız strateji ve planın bugün Hollanda karşısında sahaya doğru yansıdığını düşünüyorum" dedi.

Avcı, 2014 Dünya Kupası elemeleri ilk maçında Hollanda'ya 2 - 0 kaybedilen maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Her bölümde oyunun içinde olmaya çalıştıklarını belirten Avcı, "Girdiğimiz pozisyonları gole çeviremedik. Rakibimiz Hollanda ise girdikleri pozisyonları gole çevirdi. Özellikle bu oyuncu grubumuz bundan sonraki start alacağımız maçlarda çok özgüven getirecektir diye düşünüyorum. Bugün Hollanda'daki mücadelemiz ile her maçı kazanabilecek güçte olduğumuzu gösterdik. Dört gün sonraki maça bugünki kazanma ve oyun disiplini ile çıkarak en iyi şekilde ilk galibiyetimizi Estonya karşısından almak istiyoruz" diye konuştu.

"TAKIMIMIZIN ÖZGÜVENİ VE CESARETLİ OYUN BİZE OLUMLU YANSIYACAKTIR"

Maça başlamadan önce Hollanda milli takımının çok etkili oyuncuları olduğunu bildiklerini kaydeden Avcı, "Bütün dünya Hollanda'yı yakından tanıyor. Basarak oyunu oynamaya çalıştık. İlk yarıda 5 - 6 pozisyon aldık. Duran toptan yediğimiz gol. Biz alan savunması yapıyoruz. Özellikle topun düştüğü bölgede 3 tane bizim hava hakimiyeti olan oyuncumuz vardı. Kendileri onlara müdahale etmemeleri neticesinde Van Persie'nin kafa vuruşu ile gol yedik. Çok ucuz ve kolay bir gol oldu. Takımımızın özgüveni, cesaretli oyun bize olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"ESTONYA MAÇINA DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

4 gün sonra Estonya karşısına çıkacaklarını hatırlatan Avcı, "Hollanda maçına hazırlanırken aslında o maça da hazırlandık. Bir hoca arkadaşımız Estonya maçını yakından takip ediyor. Yarın bizimle beraber olacak. Bazen taktikler ve stratejiler oyunlara göre değişir. Onun değerlendirmesi 1-2 gün içinde daha net ortaya çıkacaktır. Maçlarda futbolcularımızın heyecanı devam edecek. Ben bu grupta her takımı yenecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Bugün ilk maçımızı Hollanda ile oynadık. 10. maçımız da Hollanda ile olacak. Önümüzde Estonya maçı var. Bu maça daha fazla çalışacağız. Oyuncu tercihimiz de fizik gücü yüksek olan oyuncular dikkate alınarak yapıldı" ifadelerini kullandı.

LOUİS VAN GAAL: ELEMELERE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Hollanda Teknik Direktörü Louis van Gaal, elemelere 2-0 gibi net bir skorla iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Gaal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu maç ile takımımızın vermiş olduğumuz taktikleri sahaya iyi bir şekilde yansıtmaları beni oldukça memnun etti. İlk yarıda attığımız gol bizi rahatlattı. Bu rahatlık ile ikinci yarıya çıktık. Aslında Türk Milli takımı da fizik ve kondisyon açısından oldukça güçlü bir ekip. Kendileri de iyi oynadılar. İkinci yarıda ise karşılıklı ataklar ile geçen karşılaşmada ikinci golü bulmamız bizi rahatlattı. Kendim şahsen çok sevinçliyim. İlk maçı net bir skorla kazanmamız bize büyük bir moral verdi. İyi bir karşılaşma ortaya koyduk. "