Ahmet Cömert Boks Turnuvası Final Müsabakalarıyla Sona Erdi

Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 27. Ahmet Cömert Boks Turnuvası yapılan final karşılaşmalarının ardından sona erdi.

Türkiye, toplam 10 sıkletin 7'sinde final mücadelesi verirken ... altın... gümüş ve .... bronz madalya aldı.27. Ahmet Cömert Boks Turnuvası,16 ülkeden 200'ün üzerinde sporcunun katılımıyla Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük boks turnuvası olarak gösterilen Ahmet Cömert Boks Turnuvası, final karşılaşmalarının ardından bugün sona erdi. Turnuvanın final karşılaşması'nda 49 kiloda Muhammed Ünlü, Özbek rakibi Akhmadalıev Murodjon'u 13-10 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 52 kiloda Cengiz Onat, Azerbeycanlı rakibine 11-13 yenilerek gümüş madalyada kaldı. 56 kiloda Hakan Doğan, Rus rakibi karşısında güzel bir maç çıkarsada 19-15 mağlum olmaktan kurtulamadı ve gümüş madalyaya razı oldu.

60 kiloda ise Yasin Yılmaz, Kazak rakibi sahaya çıkmadığı için hükmen galip ilan edilirken altın madalyanın da sahibi oldu.69 kiloda ringe çıkan iki Türk boksörün altın madalya mücadelesini ise Osman Aydın kazandı. İhsan Erdoğan'ı 11 - 9 mağlup eden Osman Aydın altın madalyanın sahibi oldu. 81 kilo finalinde ise Cem Kılıç ile Azerbaycan'dan Rauf Rahimov altın mücadrelesi verdi. Zevkli ve çekişmeli geçen finali Azeri boksör 15 - 8 kazandı.Yine iki Türk sporcu Furkan Yılmaz ile Haydar Yanardağ'ın altın madalya mücadelesi verdiği 91 kilo müsabakasında ise kırmızı mayo ile mücadele eden Furkan Yılmaz, Haydar Yanardağ'ı 16 - 9 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.Türkiye, yapılan finaller sonunda 10 sıkletin 7'sinde altın madalya mücadelesi verirken, 4 altın ve 5 gümüş madalya kazandılar.Ahmet Cömert Boks Turnuvasının son gününde yapılan final maçları, TRT Spor kanalından naklen yayınlandı .