Yüzme Federasyonu Yönetiminden PAÜ’ye Ziyaret

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mashar Bozdoğan, Yüzme Milli Takımlar Başantrenörü Hakan Eskioğlu ile PAÜ öğretim elemanlarını makamında kabul etti.

Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mashar Bozdoğan, PAÜ’deki tesislerin Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığını belirterek, “Pamukkale Üniversitesi’nin tesisleri sadece Türkiye’de değil, Avrupa da yüzme havuzu, altyapısı, kondisyon merkezleri, jakuzi ve hamamları ile örneği görülmeyen mükemmel bir tesis. Federasyon olarak gerçekleştirdiğimiz Denizli ziyaretimizden son derece memnun olduk. Sporun bilimle birleştirilmesi için uğraşlarımız var. Bu yönde PAÜ ile birlikte çalışmayı arzuluyoruz” dedi

Pamukkale Üniversitesi olarak spora büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, “Üniversitemiz spora ciddi yatırımlar yapıyor. Uluslararası standartlarda havuzumuzun yanında, kondisyon merkezleri, spor salonları, açık ve kapalı tenis kortları gibi bir çok tesise sahibiz. Bunun yanında sporu bilimsel olarak ele alan ve Türk sporuna katkı sağlayan öğretim elemanlarımız var. Türkiye Yüzme federasyonu ile birlikte çalışmayı bizde isteriz” diye konuştu.

Öte yandan Yüzme Milli Takımları Başantrenörü Hakan Eskioğlu’nun, bundan böyle Pamukkale Üniversitesi’nde görev yapacağı açıklandı. PAÜ Spor Merkezi ve Gençlikspor Kulübü Yüzme Şubesi Başantrenörü olarak PAÜ çatısı altında görevini sürdürecek olan Eskioğlu, “Pamukkale Üniversitesi, tesis ve alt yapı anlamında Türkiye’de ilk sırada. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Olimpiyatlarda 2016 ve 2020 hedefli çalışan bir Türkiye’de önemli başarılar kazanabiliriz” şeklinde konuştu .

Kaynak: İHA