Ertuğrul Sağlam Şampiyonluk İçin Temkinli Konuştu

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk sözü vermenin doğru olmayacağını, zirve takımı olacaklarını söyledi.

Bursaspor teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, katıldığı bir spor programında soruları cevapladı. Sağlam, ilk 3 haftanın değerlendirmesini yaparken, araya giren Twente maçlarının da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

15 gün içinde birbirinden zorlu maçlar oynadıklarını belirten başarılı çalıştırıcı, “Bu süreç içerisindeki en önemli hedefimiz UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalabilmekti. O amaç uğruna İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 4 as oyuncumuzu oynatmamıştık. Maalesef bu hedef için yaptığımız hamleler bizi sonuca ulaştırmadı. Bu 4 oyuncunun yerine görev verdiğimiz oyuncular bizim kadromuzda düşündüğümüz futbolculardı. 3 haftada ligin iyi takımlarıyla mücadele ettik. İlk 3 maç beklentimizi karşılamasa da çokta kötü değil. Artık tamamen lige odaklandık. Önümüzde Karabükspor ve Elazığspor gibi kazanabilecek maçlar duruyor. Karabükspor maçını kazanarak üstümüzdeki kara bulutları dağıtmak istiyoruz” dedi.

“BATALLA VE PİNTO BURSASPOR’DA YILDIZ OLDU”
Batalla ve Pinto’nun Bursaspor’a geldiğinde yıldız futbolcular olmadığını söyleyen Sağlam, “Onları alırken fazla zorlanmadık. Burada gerçek performanslarına ulaştılar. Bize gelince performanslarının çok üzerine çıktılar. Burada yıldız futbolcular oldular. Daha fazla sorumluluk aldıkları zaman bu performanslarının üzerine çıkacaklarına inanıyorum. Kişilik ve karakter yapıları her hocanın isteyeceği oyuncular. İnşallah onlar sorumluluk alır ve takıma katkıda bulunurlar” ifadelerini kullandı.

“TAKIMIMIZDAKİ OYUNCU KALİTESİ HER GEÇEN GÜN ÜST SEVİYEYE ÇIKIYOR”
Bursaspor’u iyi takım olarak değerlendiren Sağlam, “Futbolun doğrularını yapıyoruz. Mücadele ediyoruz. Yeteneklerimizi sahaya yansıtıyoruz. Son 3 sene bu durumu özetliyor. Başarımızı istikrar ile perçinledik. Yavaş yavaş kadromuzu değiştirerek kalitemizi arttırmaya başladık. Takımımızı devamlı yenilemeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda önemli oyuncuları kadromuza kattık. Oyuncu kalitesi her geçen gün üst seviyeye çıkıyor” diye konuştu.

“ZİRVE TAKIMI OLACAĞIZ”
Şampiyonluk sözünü hiç bir antrenörün veremeyeceğini ifade eden genç çalıştırıcı, “Ülke şartlarında takımlar arasındaki ekonomik uçurumların olduğu bir ortamda dünyanın en iyi antrenörünü de getirseniz, şampiyonluk sözü verdiği zaman futbolun içinde olan insanlar farklı gözle bakarlar. Böyle bir sözü benim vermem mümkün değil. Şampiyonluğa, zirveye oynayacak bir takım diyebiliriz. Bir Anadolu takımı olarak çeşitli dezavantajlarınızın ön plana çıktığı bir zamanda şampiyonluk sözü vermek doğru değil. Ama zirve takımı olacağımızın sözünü verebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA