Dünya Muaythai Şampiyonasına Ülkemizden 30 Sporcu Katılıyor

Uluslararası Amatör Muaythai Federasyonu (IFMA) tarafından gerçekleştirilen Dünya Muaythai Şampiyonası Rusya’nın St.Petersburg şehrinde başladı.

100 ülkeden 1500 sporcunun katıldığı şampiyonaya Türk Milli takımımız 10’u bayan olmak üzere toplam 30 sporcuyla katılıyor. Lazer gösterisiyle başlayan şampiyonanın açılış programı renkli görüntülere sahne oldu. Şampiyonaya katılan ülke sporcuları statta toplanan seyircileri selamladı.

Ayrıca Rus halk danslarından çeşitli örneklerin sunulduğu programda, bir birinden ilginç sahne şovları da izleyicilerden büyük alkış topladı. Gösterinin ardından IFMA başkanı Sakchye Tapsuwan tarafından gonga vurulmasıyla şampiyona resmi olarak başladı.

Şampiyonayla ilgili olarak açıklama yapan Muaythai Milli takım teknik direktörü Şahin Eroğlu Antalya’da yapılan şampiyonada 15 final oynadıklarını söyledi.

Milli takımın çok iyi bir başarı grafiği yakalamış olduğunu kaydeden Eroğlu, “Dünya şampiyonasına 5 tane kamp yaparak hazırlandık. Son kampı Kazakistan takımıyla yaptık onlarla ikili müsabakalar gerçekleştirdik. Şu an hazır durumdayız beklentilerimiz yüksek seviyede. Dünyanın en iyi takımları şu an burada. Sadece Türkiye değil aynı zamanda Tayland, Belarus ve Ukrayna var. Bu saydığım ülkeler çok güçlü ülkeler. Artı Kazakistan var. Ancak bizim amacımız elde edebileceğimiz en iyi derecelere ulaşabilmek bunu da zaman gösterecek.” şeklinde konuştu.

Muaythai federasyonu yönetim kurulu üyesi Mustafa Kızıl ise yaptığı açıklamada, Milli takımın uzun bir kamp dönemi geçirdiğini ve takımın şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Kızıl, “İnşallah ay yıldızlı bayrağı en iyi şekilde temsil edip, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

10 yıldır Muaythai sporuyla uğraştığını belirten Milli sporcu Meltem Baş, bu spora annesinin desteğiyle başladığını söyledi.

Baş, “Bu dünya şampiyonası çok büyük bir organizasyon. Biz bunun için çok emek verdik. Şampiyon olmaya geldik. İnşallah takım halinde şampiyon olup altın madalyaya ulaşırız.” şeklinde duygularını ifade etti.

6-13 Eylül arasında St. Petersburg “Yübileyniy” spor salonunda gerçekleştirilen Dünya Muaythai Şampiyonasına milli takım sporcularımızınyanı sıra, Simon Marcus ve Valentina Şevçenko gibi dünyaca ünlü sporcular da katılıyor.Tayland’da ortaya çıkan ve özgün adı Muay Thai olan dövüş sporu, Tayland boksu olarak da biliniyor. Kamboçya, Laos ve diğer uzak doğu ülkelerinde yaygın olan sporda, yumruk, diz, dirsek ve tekmeler kullanılıyor .