Akdeniz Oyunları Çalışmaları Salon Sporunu Sekteye Uğratacak

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Akdeniz Oyunları kapsamında 5 kapalı spor salonunda yapılan çalışmalardan dolayı salonlarda yapılacak müsabakalara sekte vurulacağını ifade ederek, “Yenileme ve iyileştirme çalışmalarından dolayı takımlarımız ve sporcularımızın maç yapacağı yerler kalmadı.

Bu yüzden İçel Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Erkek Basketbol Takımları bu yıl maçlarını deplasmanda oynayacak” dedi.

Akdeniz Oyunları çalışmaları ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müdür Koç, Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak yeni tesislerin inşaatlarının tamamının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Yeni tesislerin yanında mevcut tesislerde yapılan iyileştirme ve yenileme çalışmalarının da başladığını ifade eden Koç, “Adaptasyonu yapılacak Edip Buran, Tarsus, Mezitli, Erdemli ve 7. Bölge spor salonlarımızın yer teslimleri yapıldı ve iyileştirme, yenileme çalışmaları yapılıyor. Eski mevcut yapıların idari kısmı ve ana kısmı duruyor ama salonların zemininden tavanına, elektriğinden havalandırmasına kadar her yeri değişiyor. Bu çalışmalar Aralık ayı sonu itibari ile bitirilerek salonlarımızı teslim alacağız” dedi.

“BASKETBOL TAKIMLARIMIZ MAÇLARINI DEPLASMANDA OYNACAK”

Spor salonlarında yenileme ve iyileştirme çalışmalarına başlanmasının ardından salonlarda yapılan sportif müsabakalara sekte vurulacağını belirten Koç, “Bu çalışmalardan dolayı sportif müsabakalar olan lig maçları, federasyon maçları, okul spor maçlarını yapacak yerimiz yok. O yüzden İçel Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Erkek Basketbol Takımları maçlarını deplasmanda oynanacak. Çünkü bunları oynatacak sahamız kalmadı. Sekte derken biri sekte vurmuyor. Çalışmalardan dolayı sıkıntılar çekiyoruz. Tarsus Belediye Basketbol Takımı da aynı şekilde ilk yarı maçlarını deplasmanlarda oynayacak. Kendi sporcularımızın spor yapacak alanı kalmadı. O yüzden biz okul spor salonlarını kullanarak buradaki açığı kapatacağız. Netice itibariyle Akdeniz Oyunları çok güzel bir olaya yol verirken bir taraftan da tüm şehir tadilata girdiği için biraz sekteye uğruyor ama çözüm yollarını bulduk ve ürettik. Bunların durmaması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“HAKEMLER SPORCUYU, SPORCULAR HAKEMİ ÇOK İYİ ANLAYABİLMELİDİR”

Hakemler ve amatör spor ile ilgili görüşlerini de aktaran Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben yıllarca futbol oynadım ve ligin ne olduğunu bilirim. Hele amatör sporda neler olduğunu daha iyi bilirim. Öncelikle hakemlerimiz kulüplerle ve sporcularla çok iyi diyalog kurmak zorundadır. Çünkü genç çocukların ruhu, ruhsal yapısı, fiziksel yapısı, o günkü ruh hali farklı olabilir. Bunları tartacak, bunları bir süzgeçten geçirebilecek hakem ancak iyi maç yönetir. Muhakkak bu işin zorlukları vardır, kötüsü de vardır, iyisi de vardır ama yapılacak olan şey anlayabilmektir. Hakemin sporcuyu, sporcunun da hakemi çok iyi anlayabilmesidir.”

“ MERSİN SPOR ANLAMINDA GEREKLİ ALT YAPIYA SAHİP”

İçel’in spor anlamında gerekli alt yapıya sahip olduğunu ifade eden Koç, “BAL Ligi’nde İçel’i temsil eden 3 takımımız var. Süper Lig de temsil eden bir takımımız var ki, bu spor anlamında bir alt yapının olduğunu gösteriyor. İçel de birçok saha var. Sadece bizim sıkıntımız İl Müdürlüğü olarak bir sahamız olmamasıydı. Bunu da aştık. Toroslar ilçesine Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak olan bin kişilik salonun yanındaki alana nizami bir futbol sahasını yerleştiriyoruz. Onun yanında boş bir alan daha var. Orayı da alırsak ikinci bir futbol sahasını oraya kazandıracağız. Bu çalışma kendi adıma da söylüyorum ki ilk icraatım olacak. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA