Vali Yurdakul, Dünya 3.’sü Milli Atleti Makamında Kabul Etti

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 2 Eylül’de İtalya’da bu yıl 28.’si düzenlenen Dünya Dağ Koşusu'nda genç erkekler 8 bin 500 metrede büyük bir başarı göstererek dünya 3.’sü olan milli atlet Sönmez Dağ’ı makamında kabul etti.

Antrenörü Fadıl Kara ile birlikte kabul ettiği Milli Atlet Sönmez Dağ’ı elde ettiği başarıdan ötürü tebrik eden Vali Yurdakul, milli atlete başarılarının devamını diledi. Bitlisli sporcuların elde ettiği başarılarla hem ilin tanıtımına katkı sağladığını hem de ilde spora olan ilgiyi daha da arttırdığına dikkat çeken Vali Yurdakul, şunları söyledi:“Bitlis’te sporcularımızın başarı elde etmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu kapsamda Dünya 3.’ü olarak Bitlis’e büyük bir sevinç kazandıran atletimiz Sönmez Dağ’ı elde etmiş olduğu başarıdan ötürü tebrik ediyoruz. İnşallah milli atletimizin bu başarısı diğer milli ve yerel sporcularımıza da moral ve motivasyon sağlar onlarda ilimize büyük başarılar kazandırırlar. Biz bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız.”Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven ise, “Sönmez bizleri yanıltmadı. Milli takım kampı öncesinde kendi imkanlarımızla kayak evinde kampa aldığımız sporcu başarılı bir hazırlık dönemini deneyimli antrenörler beraberinde tamamladı. Ardından milli takım kampına uğurladık. Sönmez çıtasını gün geçtikçe yükseltiyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Üniversiteyi Fırat Üniversitesi'nde okumaya hak kazandı ve bu durum bizleri çok mutlu etti. Sönmez’i canı gönülden kutluyor, eğitim hayatında ve spor alanın başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Dağ'ın şampiyonada iyi bir performans sergileyerek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Güven, şöyle konuştu:"Sönmez Dağ, aldığı dereceyle bizi yanıltmadı. Milli sporcumuz hemen hemen girdiği bütün yarışmalarda derece aldı. Bu şampiyonadan da derece alacağına inanıyorduk. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden atletimize teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Sönmez Dağ'ın dünya üçüncüsü olmasının mutluluğunu yaşıyoruz."

Şampiyona öncesi milli sporcuyu kendi imkanlarıyla Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa aldıklarını ve ardından Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Erzurum Palandöken'de düzenlenen 21 günlük kampa gönderdiklerini ve deneyimli antrenörler eşliğinde sıkı bir çalışma yürüttüğünü anımsatan Güven, Dağ'ın her zaman olduğu gibi, bu şampiyonada da kendisine verilen emeği boşa çıkarmadığını belirtti.

Milli Atlet Sönmez Dağ da, Elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ve başarısını ailesine ve Bitlis’e armağan ettiğini söyledi.

Yarışmadan önce çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini belirten Sönmez Dağ, “Başarı serime bir yeni halka daha eklediğim için çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki süreçte de elimden geldiğince daha iyi bir şekilde çalışarak başka yarışlarda daha büyük başarılara imza atmak istiyorum. Ailemin ve antrenörlerimin bana sonsuz güveni var. Ben onlarında güvenini arka alarak Bitlis’e daha birçok başarı kazandıracağıma inanıyorum.” dedi.

Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde yaşayan ve çiftçi bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Dağ, 2010 yılında İtalya'nın Torino kentinde yapılan Dünya Yıldız Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu, 2011 yılında Bursa'da düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si, bu yıl Eskişehir'de yapılan Balkan Pist Şampiyonası'nda ise Balkan şampiyonu olmuştu.