Kula Turizmi İçin Pedal Bastılar

Manisa'nın Kula ilçesinde tarihi güzelliği ve Kula turizminin canlanması için, Kula Belediyesi ve Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle bisiklet turu düzendi.

Tarihi, doğası ve kültürü ile adeta yeryüzü cennetini andıran Manisa'nın Kula ilçesi Türkiye ve dünyada turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla bisikletlerle, “Pedallar Divlite Dönüyor” slagonu ile düzenlenen bisiklet turuna yaşlısı ve genci ile yaklaşık 300 kişi katıldı.

Yapılan güzergahlarda bisikletler ile tur atanları vatandaşlar alkışları ile destek verdi. Bisiklet turuna Kula kaymakamı, Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı PerSonel Binbaşı Musa Özgül, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili katılırken, Trafik Tescil Büro Amirleri ve Emniyet mensupları kordinasyonu yürütürken 112 acil ekipleride güzergah boyunca turu eşlik ettiler. Kula İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, yaptığı konuşmada Kula ve çevresinin Tarihi ve Doğal güzelliklere hakim olduğunu da hatırlatarak, bu güzelliklerin herkesin görmesini arzu ettiklerini belirterek, şunları söyledi:"Kulanın dışından görev amaçlı gelen birisi olarak Kula'nın tarihi ve doğal güzellikleri herkes tarafından görülmeli. Belediyemiz ile birlikte bu etkinliği düzenlemekten çok mutluyuz. Etkinliğimize katılan herkesi teşekkür ediyorum."Hisarkapı'da başlayıp belediye hizmet binası önünde Son bulan bisiklet turunun ardından konuşma yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, temel hedeflerinin Kula turizmini canlandırmak Kula'da beşibiryerde turizm sloganı ile ilçemizi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Aşkın, bu etkinliğin hem spor hem de Kula ve çevresindeki doğal güzelliklere turizm adına dikkat çekmek için düzenlediklerini vurgulayarak, "Turizm festivali kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz gelecek yıl bu etkinliği daha fazla katılımla yapmayı hedefliyoruz katılan herkesi teşekkür ediyorum." dedi.

Bisiklet turuna katılan çocuklar arasında yapılan kura çekimi Sonucunda 6 bisiklet hediye edildi .