Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası, Cin Çıkmazı'ndan Geçti

2. Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası, 16 ülkeden toplam 523 sporcunun katılımı ile Bursa'da tarihi Osmanlı köyü Cumalıkızık’ta başladı.

Cumalıkızık'ta uzun mesafe sürat yarışları ile başlayan şampiyona, cuma ve cumartesi günleri ise Uluadağ'ın Sarıalan bölgesinde devam edecek.

Pazar günü de tekrar Cumalıkızık'ta koşulacak kısa mesafe bayrak yarışı ile sona erecek.Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, yarışlarla ilgili bilgi verdi. Federasyon olarak 2007 yılında düzenledikleri Balkan Şampiyonası'nın ardından ikinci kez bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını anlatan Mehmet Genç, “Şampiyona 16, 18, 20 ve 21 yaş üstü gruplarında yapılacak. Her yaş grubunda ülkeler 4 erkek 4 bayan olmak üzere 8 kişilik takımlarla yarışacak. Şampiyona bu gün Cumalıkızık'ta uzun mesafe sürat yarışları ile başladı.

Cuma ve cumartesi günleri ise Uluadağ'ın Sarıalan bölgesinde devam edecek. Pazar günü de tekrar Cumalıkızık'ta koşulacak kısa mesafe bayrak yarışı ile sona erecek.” dedi.

İlkini geçen yıl Makedonya'nın düzenlediği Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'nın ikincisine ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Genç, 6 - 9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Romanya, Moldova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye gibi ülkelerden katılım olduğunu söyledi.

10 Yıllık bir federasyon olarak büyük bir gelişim yaşadıklarını anlatan Mehmet Genç, yeni olan bu spor alanında Türkiye’nin de Avrupa’da da var olduğunu gösterdiğini kaydetti.

CİN ÇIKMAZI'NDA BÜYÜK YARIŞ
Bu zamana kadar film setlerine ve turistik gezilere ev sahipliği yapmış olan Cumalıkız’ta yapılan Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası, ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Taş döşemeli ve dar sokaklarda ellerinde harita ile yön arayan yarışmacılar herkesin şaşkın bakışları arasında yarışı en kısa zamanda tamamlamaya çalıştı.

Özellikle tarihi köyde ‘Cin Çıkmazı’ olarak bilinen dar sokakta yönlerin bulmakta zorlanan yarışmacılar büyük zorluklar yaşadı. Yer yer bu dar sokakta çarpışma tehlikesi atlatan yarışmacılar, bütün olumsuzluklara rağmen yarışı en önde bitirmenin çabasını verdi. Ellerindeki haritalarla yönünü en kası zamanda bulun elindeki yüzüğü butonu okutan yarışmacı, daha önce ipi göğüsledi .