Golbol Milli Takımı, Yarı Finalde Finlandiya'ya 2-0 yenildi

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Golbol Milli Takımı, yarı finalde Finlandiya'ya 2-0 yenildi.

Copper Box'da oynanan maça Tekin Okan Düzgün, Hüseyin Alkan ve Tuncay Karakaya'dan oluşan kadrosuyla başlayan Türkiye, 4. dakikada Mattila'nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. Grup maçlarında 4-0 yendiği rakibi karşısında bir türlü istediği golü bulamayan milli takım, Mattila'nın ikinci yarıda kaydettiği gole engel olamadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Milliler, yarın TSİ 20.30'da Brezilya-Litvanya maçını kaybeden takımla bronz madalya maçına çıkacak.

-''İyi savunmaya rağmen hatalı gol yedik''-

Milli takım oyuncularından Hüseyin Alkan, Finlandiya ile daha önce birçok kez karşılaştıklarını belirterek, ''Bu tür maçlarda ilk golü atmak çok önemli. Biz geçen maçta bunu yapmıştık. İlk golü atarak onları hataya zorlamıştık. Bu maçta ilk golü bizim yememiz çok kötü oldu. Bunu iyi değerlendirdiler'' diye konuştu.

Grup maçlarında Finlandiya'yı 4-0 yenerek rakiplerine karşı psikolojik bir üstünlük kurduklarını ifade eden Alkan, iyi savunma yapmalarına rağmen hatalı gol yediklerini söyledi.

-''Bizi herkes parmakla gösteriyor''-

Afyonkarahisar'da şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan milli takım oyuncusu Tekin Okan Düzgün ise ''Turnuvanın başından beri dünyanın en kaliteli, en istikrarlı takımı olduğumuzu herkese gösterdik. Burada bizi herkes parmakla gösteriyor'' dedi.

Engellilere imkan verildiği takdirde neler yapılabileceğini gösterdiklerini kaydeden Düzgün, ''Herkes bu maça motive olmuştu. İlk golden sonra kesinlikle moralimizi bozmadık. Zaten 2-0 olmasına rağmen oyundan düşmedik. Bazen top sevmiyor bizi, yenildik'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Yunus Kaymaz / Musa Samur

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA